
Gluténmentes tonhalas tojáslepény
Egy gyors reggeli vagy tízórai ami egészséges és laktató? Tonhalas tojáslepény!
Előkészület 5 perc perc
Elkészítés 5 perc perc
Étkezés Előétel
Konyha Nemzetközi
Adag 1 adag
Hozzávalók
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 75 g tonhal
- 50 g sajt
Elkészítés
- A két tojást villával kicsit felverjük, sózzuk, borsozzuk és egy palacsintasütőben pont úgy sütjük, mint a palacsintát szoktuk. Ha kell a serpenyőt nagyon vékonyan olajozzuk meg, de simán megfordítható a tojáslepény.
- Tányérra borítjuk és még forrón megszórjuk a reszelt sajttal, hogy jól ráolvadjon.
- Erre mehet a töltelék, esetleg ízlés szerint zöldség. Félbehajtjuk és már kész is.
Megjegyzés
Minden főre külön sütjük a lepényeket. Kisebb étkűeken egy két tojásos ki is foghat. Egy tojásból is süthetjük, akkor érdemes kisebb serpenyőt használni.
Kenyér nélkül igazi wellness kaja lehet.
Jó étvágyat kívánunk!
Kenyér nélkül igazi wellness kaja lehet.
Jó étvágyat kívánunk!
Kulcsszavak gluténmentes, lepény, tojás, tonhal