
Muffin
Course Desszert
Cuisine Nemzetközi
Adag 6
Hozzávalók
- 500 g Nutri free süteményliszt /Schar mix C
- 5 db L-es méretű tojás
- 250 g vaj /növényi margarin
- 1 kis doboz tejföl /növényi helyettesítő/laktózmentes tejföl
- 100 g lekvár ízlés szerint
- 50 g dió /mogyoró/mandula
Elkészítés
A margarint, a tojásokkal és a tejföllel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet. A lisztkeverékben van cukor így további édesítés nem szükséges. A kész keveréket többféleképpen is felhasználhatjuk, itt két lehetséges módot mutatunk meg.
- Kanalazzunk 12muffin kapszliba egy-egy nagy kanál tésztát, mindegyik közepére tegyünk egy-egy kávéskanál lekvárt, majd ismét egy-egy kanál tészta következzen. 175fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük arany barnára.
- A maradék tésztát kis tepsibe töltöttük és 180 fokon 20 percig sütöttük. A tészta teteje ennyi idő alatt már szilárd. A felolvasztott lekvárból bőven került a tésztára, végül megszórtuk durvára tört mogyoróval és még 10 percig sütöttük.Mindkét süti nagyon finom lett.
Megjegyzés
A tészta szaftos és puha volt másnap is. Nagyon jó kevert tészta alap, tejföl nélkül kiváló tortalap süthető belőle.
Keyword gluténmentes muffin