
Kakaós diós süti liszt nélkül
Ultra gyors és extra finom süteményre vágysz ezt a sütit mindenképp el kell készítened
Course Desszert
Cuisine Magyar
Adag 6
Hozzávalók
Tésztához:
- 200 g darált dió
- 200 g margarin
- 150 g cukor /cukorpótló
- 30 g holland kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 db tojás
Krémhez:
- 80 g dió kész mogyoróvajat, vagy mogyorókrémet is használhatunk
- 2 evőkanál margarin
- 80 g étcsokoládé
Elkészítés
- A sütőt melegítsük elő 175 fokra. A négy egész tojást a cukorral kb. 5-6 percig keverjük, amíg sűrű, kemény krémet nem kapunk.A felolvasztott, langyos margarint adjuk hozzá és keverjük egyneművé. A darált diót keverjük össze a kakaóval, sütőporral és szódabikarbónával, majd kanalanként dolgozzuk a tojásos masszába.
- A tepsibe tegyünk kissé megolajozott sütőpapírt. Ha tölteni szeretnénk a sütit, akkor nagyobb kb. 30x40 cm-es tepsit használjunk,ha nem akkor a kisebb 20x30 cm-es lesz jó.
- A tésztát a tepsi méretétől függően 15-20-igsüssük. Akkor jó, ha a teteje már szilárd, de a közepe még kicsit ragacsos és szívünk szerint még tovább sütnénk, ne tegyük, mert kiszárad.
- A krémhez a diót késes aprítóba tesszük és legalább5 percig hagyjuk a gépet dolgozni, ennyi idő kell, hogy krémes olajos"dióvajat" kapjunk. Adjuk hozzá a puha margarint és az olvasztott csokoládét, keverjük simára.
- Ha nagyobb tepsivel dolgoztunk a kihűlt tésztát fordítsuk tálcára, húzzuk le róla a sütőpapírt, vágjuk kétfelé és az egyik felét kenjük meg a krém felével, majd fordítsuk rá a másik fél tésztalapot. krém mehet a tetejére. Ha kisebb tepsiben sült a krém kerülhet csak a süti tetejére így is nagyon finom lesz.Jó étvágyat kívánunk!
Keyword gluténmentes diós süti