Ugrás a tartalomhoz
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
Dietabc Logo 500
Ikon Diabetikus
Fehérjeszegény diéta
Gluténmentes diéta
Reform táplálkozás
Tejcukor mentes diéta
Tejmentes diéta
Tojásmentes diéta
Icon-facebook Icon-instagram-1
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Gluténmentes diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás
    • Laktózmentes étrend-laktózintolerancia
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Gluténmentes diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás
    • Laktózmentes étrend-laktózintolerancia
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Gluténmentes diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás
    • Laktózmentes étrend-laktózintolerancia
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Gluténmentes diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás
    • Laktózmentes étrend-laktózintolerancia
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Dietabc Logo 500
Icon-facebook Icon-instagram-1
Sajttorta
Home / Recept / Sajttorta amerikai módra

Sajttorta amerikai módra

ételallergiagluténmentesgluténmentes diétagluténmentes élelmiszerlisztérzékenységtáplálékallergia

 

Sajttorta

 

Hozzávalók:
A tészta réteghez Gullón gluténmentes csoki darabos kakaós kekszet használtam, de hasonló alaphoz már kipróbáltam a Nutri Free Multicereale kekszét is.

  • 250 g keksz
  • 100 g barna cukor
  • 150 g vaj / kókuszzsírral is nagyon finom lesz


Krém:

  • 125 g Philadelphia sajt
  • 250 g túró
  • 250 ml tejszín
  • 150 g porcukor
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál vaníliaaroma, vagy egy vaníliarúd
  • 3 evőkanál liszt, vagy keményítő / most 2 evőkanál ciroklisztet és 1 evőkanál burgonyakeményítőt tettem bele, pont ennyi volt a itthon

Sajttorta

 

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A kekszet késes aprítóval, vagy darálón aprítsuk finomra, adjuk hozzá a barna cukrot, majd a felolvasztott langyos vajat. Az így kapott ragacsos masszát egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma aljába terítsük szét, kicsit nyomkodjuk fel a forma szélére és tegyük a hűtőbe kb. fél órára, hogy a vaj ismét megdermedjen.

TIPP:
A forma aljára tehetünk sütőpapírt, mert a széle hajlamos leragadni és nem lesz szép a tortánk a szeletelésnél.

Az eredeti receptek csak krémsajtokkal készülnek, 50 dkg sajtkrémhez 1-1,5 dl tejszínt adnak. Én a 25 dkg túrót és 1 dl tejszínt a késes aprítóval egészen krémesre kevertem, ezzel pótoltam ki a sajtot.

Ezután egy keverőtálban a porcukrot keverjük krémesre az egyenként hozzáadott tojásokkal, keverjük hozzá a sajtot (túrót), a maradék tejszínt, a vaníliát, végül a lisztet és/vagy keményítőt.
Nem kell levegősre, habosra verni csak szép simára keverni.

TIPP:
Ízlés szerint tehetünk bele pár csepp citrom, vagy narancslevet, csipet fahéjat, citromhéjat.

A krémet öntsük a jól kihűtött tésztaalapra és tegyük a sütőbe. Kb. 15 perc után vegyük lejjebb a hőfokot 150 fokra és így süssük tovább még 40-45 percig.

Akkor jó ha a teteje már szilárd, rugalmas, de a formát mozgatva még lágy, remegős a közepe. Nem szabad kiszárítani.

A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan vegyük le az oldalát és frissen tartó fóliával borítsuk be és 6-8 órára tegyük hűtőbe. A legfinomabb akkor lesz, ha egy éjszakát tudjuk pihentetni. Éles késsel szeleteljük fel.

Jó étvágyat kívánok!

 

Elérhetőségek
Tovább a kapcsolat oldalra
Jelentkezz dietetikai tanácsadásra
Érdekel a tanácsadás
Kérdezz dietetikusunktól
Szeretnék kérdezni

Cikk ajánló

Jelenleg nincs elérhető termék
Dietabc Logo.jpg

„Hiszünk a vásárlók teljes körű kiszolgálásában: táplálékallergia szaküzlet, dietetikai tanácsadás, gluténmentes pékség, webáruház, gluténmentes étterem, diétás kávézó.”
Ismerj meg minket.

KAPCSOLAT
DiétABC – P. Geri Kft.
1091 Budapest, Üllői út 149.
Hétfő – Péntek: 07:30 – 18:00
Szombat: 7:30 – 17:00
Telefon (bolt, pékség, rendelés)
+36 1 281 1834
+36 30 394 7032
Telefon (nagyker, webáruház)
+36 1 297 3722
+36 30 529 2388
info@dietabc.hu
INFORMÁCIÓ
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
RÓLUNK
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
Icon-facebook Icon-instagram-1
Arukereso Logo.png
Argep Logo.png
© 2017 - 2025 DiétABC | Minden jog fenntartva.
Webmoments