
Rakott csokis palacsinta
Örök kedvenc
Elkészítés 1 hour óra
3 óra óra
Course Desszert
Cuisine Magyar
Adag 4
Hozzávalók
- 400 g palacsintaliszt mi Mester Család palacsintaport használtunk
- 100 g pikáns ízű lekvár
- 350 g étcsoki
- 500 ml tejszín vagy laktózmentes tejszín/kókusztejszín
- 1 evőkanál olaj
- 2 evőkanál méz vagy juharszirup/agavé szirup
Elkészítés
- 400 ml tejszínt melegítsünk forrásig, tördeljünk bele 250gcsokoládét és keverjük simára. A kihűlt krémet, legalább 2-3 órára tegyük hűtőbe.
- A mázhoz a maradék tejszínben felolvasztjuk a maradék csokoládét, adunk hozzá 2 kanál mézet és 1 kanál olajat is.A lekvárt felmelegítjük, simára keverjük, a nagyobb adag csokoládés, tejszínes krémet habverővel kihabosítjuk.
- A palacsintákat megkenjük a csokoládékrémmel,de minden 3. palacsintára lekvárt kenünk csoki helyett. A tortát a sűrű mézes mázzal vonjuk be. Díszíthetjük csoki forgáccsal, színes cukor darával,gyümölccsel ízlés szerint.
Megjegyzés
Ki ne szeretné a palacsintát… enni? Sütni már kevésbé, mert fejenként 4-5 darab simán lecsúszik és ha nem figyelünk, már sütés közben el-el tünedezik egy-egy palacsinta, amúgy mezítlábasan.
Ehhez a recepthez 16-20 palacsintára lesz szükségünk, de garantáltan kiadós desszert lesz akár 10-12 főnek is.
Ehhez a recepthez 16-20 palacsintára lesz szükségünk, de garantáltan kiadós desszert lesz akár 10-12 főnek is.
Keyword gluténmentes palacsinta