
Gluténmentes mézes puszedli
A gluténmentes mézes puszedli mindannyiunk kedvence, bátran elkészíthető gluténmentes formában is.
Előkészület 30 perc perc
Elkészítés 30 perc perc
Tészta hűtés 1 hour óra
Összesen 2 óra óra
Étkezés Desszert
Konyha Nemzetközi
Adag 4 fő
Hozzávalók
- 400 g gluténmentes liszt
- 100 g cukor
- 100 g méz
- 100 g vaj allergén: tej
- 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 rúd vanilia belseje
- 1 teáskanál sütőpor
Elkészítés
- Előkészítés: Fazékban felolvasztjuk a cukrot és a mézet. Miután kihűlt hozzáadjuk a többi hozzávalót, kikeverjük a tésztát és egy órára a hűtőbe rakjuk, a sütőt 170 fokra melegítjük.
- A tésztát 2-3mm vastagságúra nyújtjuk és abból tetszés szerinti alakú puszedliket szaggatunk ki.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Video
Megjegyzés
Dobozba rakva sokáig eláll, persze ha marad belőle 🙂
Kulcsszavak gluténmentes, karácsony, mézes