
Citromos túrótorta
Könnyű gyümölcsös túrótorta hamar mindenki kedvence lesz
Course Desszert
Cuisine Francia
Adag 4
Hozzávalók
- 250 g laktózmentes túró sima túró/totu
- 2 doboz laktózmentes tejföl tejföl/vegaföl
- 150 g cukor cukorpótló
- 1 rúd vanília
- 4 db tojás
- 50 g kukoricakeményítő tápiókakeményítő/bambuszrostliszt
- 2 db bio citrom
- gyümölcs ízlés szerint, pl. bogyós gyümölcsök
Elkészítés
- Egy lapos süteményestálat, vagy piteformát kibélelünk zsírpapírral. A citromokat megmossuk,az egyiket kisebb darabokra vágjuk, kimagozzuk, héjastól az aprítógépbe tesszük, a másiknak lereszeljük a héját, a húsát kiszedegetjük a hártyák közül,ezt félretesszük
- A citromot, a tojásokkal és a cukorral pépes-krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, ezzel tovább keverjük, de nem kell, hogy a túró teljesen egynemű legyen. Beledolgozzuk a keményítővel csomómentesre kevert laktózmentes tejfölt, majd a citromhéj és a citrom darabkák is jöhetnek, végül a vanília kikapart magjai.
- Az egészet a formába öntjük és mehet a 170 °C-ra előmelegített sütőbe. Kb. 30 perc kell, hogy megsüljön.
Megjegyzés
Tipp: Sütés előtt vegyes gyümölcsökkel színesíthetjük.
Keyword túrótorta