
Képviselőfánk
Course Desszert
Cuisine Magyar
Adag 4
Hozzávalók
- 100 g Schar mix B
- 100 g növényi margarin /vaj
- 1 dl víz
- 5 db tojás
- 5 dl rizsital
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás pudingpor /5 dl rizsital
- 150 g cukor /nyírfacukor
- 4 db tojás
- 80 g kukoricakeményítő
- 1/2 rúd vanília
- 3 dl felverhető szójatejszín /kókusztejszín
Elkészítés
- A vizet a sóval és a margarinnal felforraljuk, beletesszük a lisztet, és csomómentesre kikavarjuk. Addig tartjuk a tűzön, míg teljesen sima lesz és a massza az edény falától elválik.
- A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel alaposan kidolgozzuk. Sima csövű nyomózsákból egymástól kellő távolságra halmokat nyomunk egy sütőpapírral bevont tepsire. A tészta kb. a háromszorosára nő meg. A 200 fokra előmelegített sütő aljárba tegyünk egy vízzel teli edényt, mert ez segíti majd a fánkok felfúvódását.
- Kb. 8-10 percig sütjük a fánkot, ez alatt a sütő ajtót ne nyitogassuk.
- A kihűlt fánkok tetejét éles késsel levágjuk, megtöltjük az elkészített pudinggal, kevés tejszínhabot nyomunk rá, majd rátesszük a kalapot.
Vaníliapuding helyett készíthetünk sárga-krémet is:
- A tejet a vaníliával felforraljuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, és kevés hideg tejjel simára dolgozzuk.
- Folyamatos keverés mellett beleszűrjük a langyos tejet, gőzfürdő felett hevítjük. Forralni nem szabad, mert a tojássárgája összefut benne! A keményre felvert tojásfehérjét óvatosan a krémbe dolgozzuk.
- Jó étvágyat kívánunk!
Keyword gluténmentes képviselőfánk