
Hozzávalók:
0,5 kg gluténmentes liszt
380 ml meleg víz
2 kanál olaj
20g cukor
5 g só
20 g friss élesztő
30g friss vagy fagyasztott spenót
Elkészítés módja:
Öntsük a vizet a tálba. Adjuk hozzá az apróra vágott, felengedett spenótot, majd adjuk hozzá a sót, olajat, lisztet, cukrot, élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze az összes hozzávalót, amíg egynemű tésztát kapunk. Osszuk a tésztát 10-12 felé a zsemlék méretétől függően. Formázzunk zsemléket és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Fedjük le egy ruhával és meleg helyen kelesszük, amíg zsemlék jól megnőnek. Sütés előtt a zsemlék tetejét kenjük meg olajjal, hogy egy szép színük legyen. Süssük előmelegített sütőben 20-25 percig 180 °C fokon.
Nagyon finom, könnyed állagú zsemlét kapunk, ami másnapra sem keményedik meg. A recept természetesen elkészíthető más lisztből is.
Jó étvágyat kívánunk!