Dietetikus kérdés: Kedves Dóra! Van egy halmozottan sérült Gyermekem akinél tejfehérje, tojás és glutén allergiát diagnosztizáltak. Sajnos nagyon keveset eszik, mindent pépesítenem kell, mert izombetegsége is van, és nagyon szereti a bébiételeket. Abban kérnék Öntől néhány tanácsot hogy pl. a bébiételeket hogyan dúsítsam hogy kalóriadús legyen, de ne legyen túl nagy az adagja. Illetve reggelire nagyon szerette a tejfölt, kenyérrel, felvágottal turmixolva. Ezt hogyan tudom módosítani a diétában? Üdvözlettel: Andrea Dietetikus válasz: Kedves Andrea! Glutén-, tejfehérje-és tojásmentes étrendben a kalórianövelés érdekében dúsíthat például Violife növényi sajttal (reszelve) margarinnal (pl. Vénusz, Waja), mézzel, kókusztejszínnel, mandulatejszínnel, rizstejszínnel,kókusztejporral, banánnal, olajos magvakkal, sütőtök....