Ugrás a tartalomhoz
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
Dietabc Logo 500
Ikon Diabetikus
Fehérjeszegény diéta
Gluténmentes diéta
Reform táplálkozás
Tejcukor mentes diéta
Tejmentes diéta
Tojásmentes diéta
Icon-facebook Icon-instagram-1
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Dietabc Logo 500
Icon-facebook Icon-instagram-1
Home / KÖZÖS címkék / lisztérzékenység

lisztérzékenység

Szűrés tartalom szerint

Szűrés tartalom szerint
  • Összes
  • Tudástár (38)
  • Ti kérdeztétek (7)
  • Receptek (9)

Keresés

Keresés

Sorrendezés

Sorrendezés
Tudástár
Coliakia B1uj 4 50x71
Lisztérzékenyek kézikönyve a SpringMed DIÉTÁS KÖNYVEK sorozatának új tagja
Régóta várt, hiánypótló kiadványra szeretnénk felhívni a figyelmet, mely a tavaszi könyvfesztiválon került bemutatásra: Dr. Juhász Márk – Kovács Ildikó: Lisztérzékenyek kézikönyve A könyvről: A cöliákia, avagy régebbi elnevezése szerint lisztérzékenység, a világon egyre jobban „terjed”. A ma már bizonyítottan genetikai hajlamhoz kötött autoimmun betegség kisgyerekkorban, de felnőttkorban is elindulhat. A típusos tünetek (haspuffadás, hasmenés, növekedés elmaradása stb.) mellett számos szövődménye és következménye is lehet a nem megfelelő diéta esetén. És mi a kezelése? A mai napig gyógyszerekkel nem kezelhető cöliákiának egyedüli kezelési módja az életre szóló gluténmentes diéta! A cöliákiás betegekkel foglalkozó szerzőpáros valódi kézikönyvet készített, melyben a...
Megnézem
Tudástár
Gabonák
A gabonafélék jelentősége táplálkozásunkban
Milyen táplálkozás-élettani jelentősége van a gabonaféléknek?    Táplálkozásunkban a gabonafélék már ősidőktől fogva fontos szerepet töltenek be. A cereáliák összes energiabevitelünk közel felét fedezik, emellett mint vitamin-, ásványi anyag és élelmi rostforrások is jelentősek. A gabonafélék a pázsitfűfélék családjába tartozó nagy keményítő tartalmú, lisztes szemtermésű növények, közülük ma is a legelterjedtebb a búza. A Földön élő mintegy 300000 növényfajnak csak a töredéke, nagyjából 150 fáj szolgál az emberek és állatok táplálékául. Mindennapi táplálkozásunk 50%-át a kukorica, burgonya, rizs és búza szolgáltatja. A legismertebb kalászos gabonaféléket glutén típusú fehérjéik miatt (a búza glutént, a rozs secalint, az árpa hordeint tartalmaz)...
Megnézem
Tudástár
Rostdús Táplálkozás
Emésztés, felszívódás, malabszorpció
Az emésztőrendszer az a kapu, melyen keresztül a tápanyagok (nutriensek) a szervezetbe kerülnek. Az emésztés és felszívódás többlépcsős, összetett folyamata során a táplálékkal felvett makro tápanyagok - fehérjék, zsírok, szénhidrátok - felszívódásra alkalmas egységekre bomlanak le, elsősorban a vékonybélben. Az így keletkező végtermékek, döntően aminosavak, zsírsavszármazékok, monoszacharidok, a mikro tápanyagokkal - vitaminok, ásványi anyagok - és a vízzel együtt szintén főleg a vékonybél nyálkahártyán keresztül kerülnek a nyirok és vérkeringésbe. Az emésztés, számos emésztőenzim közreműködésével, meghatározott sorrendben történik. Emésztőenzimeket termelnek a nyálmirigyek, a gyomor, a hasnyálmirigy és a vékonybél is. Az emésztés szabályozásában több, a gyomor-bélrendszer által termelt hormonszerű...
Megnézem
Tudástár
Táplálékallergia2
Amit a Táplálékallergiáról tudni kell
Tartalom: Táplálékallergia Táplálékintolerancia A táplálékallergia kezelésének alapelve Eliminációs étrend Ételkészítési javaslatok táplálékallergia esetén Az allergia az immunrendszer kóros túlműködése, amikor a szervezet a táplálékokban illetve a környezetben található ártalmatlan anyagokat idegenként ismeri fel, ennek következtében az immunrendszer túlzott válaszreakcióval (hiperszenzitivitással) válaszol (Polgár, 2007). Már az ősidők óta az ember legértékesebb tulajdona testi és lelki egészsége.  A mai felgyorsult világban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre, ismerjük fel saját felelősségünket a betegségünk kialakulásában, a betegségmegelőzésben és a gyógyulás folyamatában. Az allergiás megbetegedések száma az egész világon növekvő tendenciát mutat, gyermekek körében is évről-évre növekszik. Nem szabad azonban összetéveszteni a táplálékallergiát  a...
Megnézem
Tudástár
Tápérték Jelölés
Egészségtudatos táplálkozás -életmódváltás- tudatos vásárlás
Életmódváltásról szóló cikksorozatunkkal elérkeztünk az egyik sarkalatos ponthoz a diétához. A szó eredeti jelentése tudatosan megválasztott étrend. A tudatosság egyrészt az igényeknek, szükségleteknek megfelelően egyénre szabott diétára, másrészt az étrend összeállításához a megfelelő élelmiszerek kiválasztására is vonatkozik. A tudatos szemléletváltáshoz pedig kellő ismeretekre van szükségünk, mind az alapvető táplálkozás élettani fogalmakat, mind a felhasznált élelmiszereket illetően. Szerencsére egyre többen ismerik fel az étrend és az egészség közötti szoros kapcsolatot, a táplálkozás gyógyító és megelőző szerepét és egyre többen igénylik, hogy egészségük megőrzéséhez minél több információhoz jussanak. Az élelmiszerekkel kapcsolatos információforrás maga a termék, illetve a hozzá tartozó csomagolás. Az...
Megnézem
Tudástár
Tápióka
Gluténmentes gabonafélék: amaránt és tápióka jelentősége
Amaránt A pszeudogabonák egyik legismertebb képviselője, a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. A disznóparéjok családjába tartozó számos faja között gyomnövények, dísznövények és magjáért, illetve leveleiért termesztett gabonanövények is megtalálhatóak. Bár az ősi inka és azték kultúrában a kukorica mellett az egyik fő táplálékforrás volt. Európában csak a 70-es évek elején ismerték fel kedvező táplálkozás-élettani tulajdonságait. A magvakat pörkölve, puffasztva, vagy lisztté őrölve hasznosítják, a levelek salátaként fogyasztatók. A különböző amarántfajták magjainak átlagos fehérje-, zsír-, vas- és ásványi anyag –tartalma nagyobb, szénhidráttartalma pedig kisebb, mint a hagyományos gabonaféléké. Kiváló kalcium, cink és magnézium forrás. A vitaminok közül riboflavint, niacint és tokoferolt...
Megnézem
Recept
Fehérjeszegény Kenyér
Fehérjeszegény kenyér
Fehérjeszegény kenyér Hozzávalók: 50 dkg  Bezgluten fehérjeszegény liszt, 3 ek olaj, 20 g élesztő, 450 ml víz, vagy fehérjeszegény tej, 2 ek zsíros tejföl, 1 tk só, 2 tk cukor, 1 ek ételízesítő, Elkészítés: Egy közepes méretű kenyérformát kiolajozunk. A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és robotgép segítségével kidolgozzuk. A galuskatészta állagú masszát a formába simítjuk. Meleg helyen 20-25 percig kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük. 180-200 °C – on 30 percig sütjük. Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ez után szeleteljük. Készítsék el Önök is, Jó étvágyat Kívánunk! A recept természetes elkészíthető sima lisztből is. A recept videóját ide kattintva...
Megnézem
Recept
Újragondolt Grillcsirke
Grillcsirke újragondolva-gluténmentes, laktózmentes, tejmentes
Hozzávalók: 750 g Iglo mediterrán zöldségkeverék közepes méretű grillcsirke fele 2 tojás 200ml rizskrém / kókuszkrém 100ml rizstej / kókusztej só, bors, szerecsendió, rozmaring - fűszerek ízlés szerint 4 evőkanál olívaolaj / kókuszolaj 200 dkg tejmentes, gluténmentes növényi sajt pl.: Violife növényi sajt Elkészítés: A zöldséget a zsiradékon kissé megpároljuk, majd jól átpirítjuk. A húst leszedjük a csontról és ujjnyi darabokra tépkedjük. A zöldséget sózzuk, borsozzuk és a hússal összeforgatjuk, majd egy jénai tálba, vagy tepsibe egyengetjük. A tojásokat felverjük, a rizskrémmel elkeverjük, ezt is fűszerezzük sóval, őrölt tarkaborssal, szerecsendióval és a zöldséges-húsos keverékre önjük. 210 °C- ra előmelegített...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Képviselőfánk Recept
Ízletes desszert glutén és tejmentesen
Képviselőfánk Hozzávalók: 10 dkg Schar MixB kenyérliszt, 10 dkg tejmentes margarin, 1 dl víz, 5 tojás, 5 dl rizstej, 1 csipet só, 1 csomag vaníliás pudingpor, vagy 5 dl rizstej, 15 dkg cukor/nyírfacukor, 4 tojás , 8 dkg kukoricakeményítő, ½ rúd vanília, 3 dl felverhető szójatejszín Elkészítés: A vizet a sóval és a margarinnal felforraljuk, beletesszük a lisztet, és csomómentesre kikavarjuk. Addig tartjuk a tűzön, míg teljesen sima lesz és a massza az edény falától elválik. A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel alaposan kidolgozzuk. Sima csövű nyomózsákból egymástól kellő távolságra halmokat nyomunk...
Megnézem
Recept
Hókifli
Vaníliás puha hókifli
  Hozzávalók • 130 g fehér rizsliszt, 30 g cirokliszt, 60 g burgonyakeményítő, 30 g kukoricakeményítő• 12,5 dkg cukor/nyírfacukor/eritrit• 2 csomag vaníliás cukor/xilites vaníliás cukor/eritrites• 2 tojás• 18-20 dkg vaj / tejmentes margarin• 12,5 dkg darált dió vagy mogyoró Díszítés 6 dkg porcukor/por eritrit 4 csomag vaníliás cukor/xilit/eritrit Elkészítés A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk. A kapott tészta puhább állagú, kissé ragacsos lesz, ezért folpackba csomagoljuk és kb. fél órán át hűvös helyen pihentetjük. A munka felületet, gyúródeszkát szórjuk meg rizsliszttel. A tésztából formázzunk 2 cm vastag rudat és ezt kb. 1,5 cm hosszú szeletekre daraboljuk. A darabokat kisujjnyi...
Megnézem
A lista végére értünk
Dietabc Logo.jpg

„Hiszünk a vásárlók teljes körű kiszolgálásában: táplálékallergia szaküzlet, dietetikai tanácsadás, gluténmentes pékség, webáruház, gluténmentes étterem, diétás kávézó.”
Ismerj meg minket.

KAPCSOLAT
DiétABC – P. Geri Kft.
1091 Budapest, Üllői út 149.
Hétfő – Péntek: 07:30 – 18:00
Szombat: 7:30 – 17:00
Telefon (bolt, pékség, rendelés)
+36 1 281 1834
+36 30 394 7032
Telefon (nagyker, webáruház)
+36 1 297 3722
+36 30 529 2388
info@dietabc.hu
INFORMÁCIÓ
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
RÓLUNK
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
Icon-facebook Icon-instagram-1
Arukereso Logo.png
Argep Logo.png
© 2017 - 2025 DiétABC | Minden jog fenntartva.
Webmoments