Ugrás a tartalomhoz
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
Dietabc Logo 500
Ikon Diabetikus
Fehérjeszegény diéta
Gluténmentes diéta
Reform táplálkozás
Tejcukor mentes diéta
Tejmentes diéta
Tojásmentes diéta
Icon-facebook Icon-instagram-1
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Laktózmentes diéta
    • Tejmentes diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Tojásmentes diéta
    • Cukorbeteg diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás?
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Laktózmentes diéta
    • Tejmentes diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Tojásmentes diéta
    • Cukorbeteg diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás?
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Laktózmentes diéta
    • Tejmentes diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Tojásmentes diéta
    • Cukorbeteg diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás?
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Laktózmentes diéta
    • Tejmentes diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Tojásmentes diéta
    • Cukorbeteg diéta
    • Egészségtudatos táplálkozás?
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Dietabc Logo 500
Icon-facebook Icon-instagram-1
Kezdőlap / KÖZÖS címkék / lisztérzékenység

lisztérzékenység

Szűrés tartalom szerint

Szűrés tartalom szerint
  • Összes
  • Ti kérdeztétek (2)
  • Receptek (1)

Keresés

Keresés

Sorrendezés

Sorrendezés
Tudástár
Táplálékallergia2
Amit a Táplálékallergiáról tudni kell
Tartalom: Táplálékallergia Táplálékintolerancia A táplálékallergia kezelésének alapelve Eliminációs étrend Ételkészítési javaslatok táplálékallergia esetén Az allergia az immunrendszer kóros túlműködése, amikor a szervezet a táplálékokban illetve a környezetben található ártalmatlan anyagokat idegenként ismeri fel, ennek következtében az immunrendszer túlzott válaszreakcióval (hiperszenzitivitással) válaszol (Polgár, 2007). Már az ősidők óta az ember legértékesebb tulajdona testi és lelki egészsége.  A mai felgyorsult világban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre, ismerjük fel saját felelősségünket a betegségünk kialakulásában, a betegségmegelőzésben és a gyógyulás folyamatában. Az allergiás megbetegedések száma az egész világon növekvő tendenciát mutat, gyermekek körében is évről-évre növekszik. Nem szabad azonban összetéveszteni a táplálékallergiát  a...
Megnézem
Tudástár
Coliakia B1uj 4 50x71
Lisztérzékenyek kézikönyve a SpringMed DIÉTÁS KÖNYVEK sorozatának új tagja
Régóta várt, hiánypótló kiadványra szeretnénk felhívni a figyelmet, mely a tavaszi könyvfesztiválon került bemutatásra: Dr. Juhász Márk – Kovács Ildikó: Lisztérzékenyek kézikönyve A könyvről: A cöliákia, avagy régebbi elnevezése szerint lisztérzékenység, a világon egyre jobban „terjed”. A ma már bizonyítottan genetikai hajlamhoz kötött autoimmun betegség kisgyerekkorban, de felnőttkorban is elindulhat. A típusos tünetek (haspuffadás, hasmenés, növekedés elmaradása stb.) mellett számos szövődménye és következménye is lehet a nem megfelelő diéta esetén. És mi a kezelése? A mai napig gyógyszerekkel nem kezelhető cöliákiának egyedüli kezelési módja az életre szóló gluténmentes diéta! A cöliákiás betegekkel foglalkozó szerzőpáros valódi kézikönyvet készített, melyben a...
Megnézem
Tudástár
Tápióka
Gluténmentes gabonafélék: amaránt és tápióka jelentősége
Amaránt A pszeudogabonák egyik legismertebb képviselője, a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. A disznóparéjok családjába tartozó számos faja között gyomnövények, dísznövények és magjáért, illetve leveleiért termesztett gabonanövények is megtalálhatóak. Bár az ősi inka és azték kultúrában a kukorica mellett az egyik fő táplálékforrás volt. Európában csak a 70-es évek elején ismerték fel kedvező táplálkozás-élettani tulajdonságait. A magvakat pörkölve, puffasztva, vagy lisztté őrölve hasznosítják, a levelek salátaként fogyasztatók. A különböző amarántfajták magjainak átlagos fehérje-, zsír-, vas- és ásványi anyag –tartalma nagyobb, szénhidráttartalma pedig kisebb, mint a hagyományos gabonaféléké. Kiváló kalcium, cink és magnézium forrás. A vitaminok közül riboflavint, niacint és tokoferolt...
Megnézem
Tudástár
Gabonák
A gabonafélék jelentősége táplálkozásunkban
Milyen táplálkozás-élettani jelentősége van a gabonaféléknek?    Táplálkozásunkban a gabonafélék már ősidőktől fogva fontos szerepet töltenek be. A cereáliák összes energiabevitelünk közel felét fedezik, emellett mint vitamin-, ásványi anyag és élelmi rostforrások is jelentősek. A gabonafélék a pázsitfűfélék családjába tartozó nagy keményítő tartalmú, lisztes szemtermésű növények, közülük ma is a legelterjedtebb a búza. A Földön élő mintegy 300000 növényfajnak csak a töredéke, nagyjából 150 fáj szolgál az emberek és állatok táplálékául. Mindennapi táplálkozásunk 50%-át a kukorica, burgonya, rizs és búza szolgáltatja. A legismertebb kalászos gabonaféléket glutén típusú fehérjéik miatt (a búza glutént, a rozs secalint, az árpa hordeint tartalmaz)...
Megnézem
Tudástár
Rostdús Táplálkozás
Emésztés, felszívódás, malabszorpció
Az emésztőrendszer az a kapu, melyen keresztül a tápanyagok (nutriensek) a szervezetbe kerülnek. Az emésztés és felszívódás többlépcsős, összetett folyamata során a táplálékkal felvett makro tápanyagok - fehérjék, zsírok, szénhidrátok - felszívódásra alkalmas egységekre bomlanak le, elsősorban a vékonybélben. Az így keletkező végtermékek, döntően aminosavak, zsírsavszármazékok, monoszacharidok, a mikro tápanyagokkal - vitaminok, ásványi anyagok - és a vízzel együtt szintén főleg a vékonybél nyálkahártyán keresztül kerülnek a nyirok és vérkeringésbe. Az emésztés, számos emésztőenzim közreműködésével, meghatározott sorrendben történik. Emésztőenzimeket termelnek a nyálmirigyek, a gyomor, a hasnyálmirigy és a vékonybél is. Az emésztés szabályozásában több, a gyomor-bélrendszer által termelt hormonszerű...
Megnézem
Tudástár
Tápérték Jelölés
Egészségtudatos táplálkozás -életmódváltás- tudatos vásárlás
Életmódváltásról szóló cikksorozatunkkal elérkeztünk az egyik sarkalatos ponthoz a diétához. A szó eredeti jelentése tudatosan megválasztott étrend. A tudatosság egyrészt az igényeknek, szükségleteknek megfelelően egyénre szabott diétára, másrészt az étrend összeállításához a megfelelő élelmiszerek kiválasztására is vonatkozik. A tudatos szemléletváltáshoz pedig kellő ismeretekre van szükségünk, mind az alapvető táplálkozás élettani fogalmakat, mind a felhasznált élelmiszereket illetően. Szerencsére egyre többen ismerik fel az étrend és az egészség közötti szoros kapcsolatot, a táplálkozás gyógyító és megelőző szerepét és egyre többen igénylik, hogy egészségük megőrzéséhez minél több információhoz jussanak. Az élelmiszerekkel kapcsolatos információforrás maga a termék, illetve a hozzá tartozó csomagolás. Az...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Szilvatorta
Részeges szilvatorta
  Szilvatorta Ennek a nyári szilvatortának az alapja egy könnyű, omlós pitetészta, amit most Nutri Free süteménylisztből készítettünk el. Tésztához350 g Nutri Free mix per dolci200 g tejmentes margarin (/vaj)1/2 csomag sütőpor2 db tojás (/tojáspótló)100 g cukor (/nyírfacukor/eritrit/cukoralkohol)1 csipet sóTöltelékhez:1 kg magozott szilva80 g cukor (/nyírfacukor/eritrit/cukoralkohol)0,5 dl szilvapálinka1,5 csomag vaníliás pudingpor1 dl kókuszkrém1,5 dl vízízlés szerint fahéj, szegfűbors, vaníliaformázáshoz margarin, rizsliszt A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.A tésztát elharmadoljuk, egyharmadát visszatesszük a hűtőbe.A maradék tészta egyik részből kb. 3mm-es kerek lapot nyújtunk és egy margarinnal kikent, lisztezett 26 cm-es tortaforma aljára...
Megnézem
Recept
Fehérjeszegény Tészta Recept
Fehérjeszegény Zöldséges Rakott Tészta
  Hozzávalók: 50 dkg fehérjeszegény  orsó tészta (Balviten PKU orsó tészta) 2 tojásnak megfelelő tojáspótló por 3 dl fehérjeszegény tej, pl: rizsital 5 dkg fehérjeszegény liszt 3 dl passzírozott paradicsom 3 dkg vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 15 dkg sárgarépa 15 dkg cukkini, 10 dkg gomba 1 cs friss oregánó só, bors Elkészítés: A hagymát, zöldségeket, gombát felszeleteljük. Egy serpenyőben olíva olajat forrósítunk, rádobjuk a hagymát, fokhagymát, zöldséget és megpirítjuk. A tésztát megfőzzük, leszűrjük. 2 tojásnak megfelelő tojáspótló port vízzel elkeverünk, hozzáadjuk a lisztet, rizstejet és robotgéppel csomómentesre keverjük. Egy tűzálló tálat kiolajozunk. Az aljára kerül egy réteg tészta, erre...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Gluténmentes citromos túrótorta egyszerűen
  Citromos túrótorta Könnyű gyümölcsös túrótorta hamar mindenki kedvence lesz 250 g laktózmentes túró (sima túró/totu)2 doboz laktózmentes tejföl (tejföl/vegaföl)150 g cukor (cukorpótló)1 rúd vanília4 db tojás50 g kukoricakeményítő (tápiókakeményítő/bambuszrostliszt)2 db bio citromgyümölcs (ízlés szerint, pl. bogyós gyümölcsök) Egy lapos süteményestálat, vagy piteformát kibélelünk zsírpapírral. A citromokat megmossuk,az egyiket kisebb darabokra vágjuk, kimagozzuk, héjastól az aprítógépbe tesszük, a másiknak lereszeljük a héját, a húsát kiszedegetjük a hártyák közül,ezt félretesszükA citromot, a tojásokkal és a cukorral pépes-krémesre keverjük, hozzáadjuk a túrót, ezzel tovább keverjük, de nem kell, hogy a túró teljesen egynemű legyen. Beledolgozzuk a keményítővel csomómentesre kevert laktózmentes tejfölt,...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Brokkoli krémleves
  Brokkoli krémleves Tápláló krémes finomság 400 g brokkoli200 g vöröshagyma1 csokor petrezselyem3 dl főzőtejszín (laktózmentes tejföl/laktózmentes tejszín, rizstejszín)só, bors (ízlés szerint)reszelt sajt (laktózmentes sajt/növényi sajt/pattogatott amarant) A brokkolit megmossuk,rózsáira szedjük, mindegyiket félbevágjuk. A hagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra szeleteljük. Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a brokkolit, hagymát, hozzá öntjük a rizstejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy csokor petrezselymet felaprítunk, és a majdnem készre főtt leveshez adjuk.1-2 percig együtt főzzük, majd botmixerrel össze turmixoljuk. Tálalás után reszelt sajttal vagy pattogatott amaranttal megszórjuk. LevesMagyarbrokkoli krémleves    
Megnézem
Recept
almás mákos
Almás-mákos sütemény gluténmentes
  Almás-mákos sütemény Finom, gyors könnyű mákos süti 200 gramm darált mák2 teáskanál sütőpor10 teáskanál cukor/nyírfacukor/eritrit3 db reszelt alma2 db tojás2 teáskanál őrölt fahéj1 db bio citrom reszelt héja Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és egy kis citromlével. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük.A cukrot összedaráljuk a mákkal, majd hozzáadjuk a sütőport, a reszelt citromhéjat és hozzákeverjük a felvert tojásokhoz. Sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe tesszük, és 200 C fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert hamar megég a teteje, érdemes alufóliával letakarva sütni. Jó étvágyat kívánunk! A receptet a Nosalty oldalán találtuk. DesszertMagyargluténmentes
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Barackos piskóta gluténmentes
  Barackos piskóta Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság 200 g gluténmentes liszt (pl. Schar mix B/It's Us Miklos univerzális)6 g sütőpor (pl. Haas)3 db tojás150g kristálycukor/nyírfacukor/eritrit (ízlés szerint édesítő)1 dl víz1 dl étolaj1 csipet sóTöltelékhez450 g őszibarack50 g kristálycukor (ízlés szerint édesítő)2 evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingporrumaroma ízlés szerintcitromlé ízlés szerint Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc...
Megnézem
Recept
Qrf
Tökéletes piskóta
  Gluténmentes piskóta A végeredmény rugalmas, puha piskóta, nem morzsálódik, szépen tartja a formáját,ezért tökéletes torták alapjának, piskótatekercsnek egyaránt. 1 db tojás (M méret)1 evőkanál kristálycukor1 evőkanál Naturbit BASIC-MIX lisztkeverék A tojást keverjük habosra a cukorral és spatula segítségével óvatosan forgassuk hozzá a lisztkeveréket. Simítsuk a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre. A sütési idő a piskóta méretétől, tojások számától függ!A fotón egy 3 db tojásból, 24 cm-es tortaformában sült piskóta alap látható. A receptet Kohári Évi készítette Alap recept: a mennyiséget arányosan növeljük, attól függően, mekkora piskótát szeretnénk készíteni DesszertMagyargluténmentes piskóta  
Megnézem
Recept
Gyümölcssaláta
Könnyű gyümölcssaláta
   Hozzávalók 4 személyre  1 kg gyümölcs (narancs, mandarin, ananász, alma, meggy, körte, mangó, eper, bogyós gyümölcsök), 4 dl natúr joghurt/laktózmentes joghurt  1 citrom, 3 evőkanál diabetikus méz,  3 evőkanál diabetikus lekvár Elkészítés A joghurtot összekeverjük a lekvárral, mézzel, a citrom reszelt héjával és fél citrom levével. Ezután a gyümölcsöket összevágjuk és rögtön a joghurtos keverékhez adjuk. Az ízek összeéréséhez szükség van pár órás pihentetésre. Tápanyagtartalom 1 főre: 150 kcal, 26 g szénhidrát Készítsék el Önnök is, ezt a könnyed és alacsony kalóriájú gyümölcssalátát. Jó étvágyat kívánunk! A recept videóját diabetikus gyümölcssaláta videó kattintva megtekintheti.
Megnézem
Recept
Narancsos Mákos Süti Gm
Gluténmentes narancsos mákos sütemény
  Gluténmentes narancsos mákos sütemény Narancs és mák a legjobb párosítás 200 g darált mák5 evőkanál gluténmentes liszt (pl. Nagykun rizsliszt, It's us miklos univerzális liszt, Schar mix B)4-5 db narancs3 db tojás4 evőkanál olaj100 g nyírfacukor (vagy édesítő vagy cukor)1/2 tasak sütőpor A narancsot meghámozzuk és  egy részét karikára vágjuk tepsi méretétől függően, a többi narancsot kis kockára vágjuk. A darált mákot keverjük el a sütőporral és a liszttel. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. A tojások sárgáját cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az étolajat, kicsit keverjük tovább, majd kanalanként adjuk hozzá a mákos keveréket és...
Megnézem
Recept
12 2
Marhapörkölt három különböző körettel : fogyasztható gluténmentes-diabetikus étrendben
Marhapörkölt 3 körettel Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús (lábszár, felsál, fartő), 20 dkg vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, fűszerpaprika, köménymag, olaj, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 1dl száraz vörösbor Elkészítés: Olajat hevítünk, a finomra vágott vöröshagymát megpirítunk, sózzuk. Levesszük a tűzről és a pirospaprikával gyorsan elkeverjük. A koc­kák­ra vá­gott húst és meg­for­gat­juk, egy ke­vés vi­zet a­dunk hoz­zá, sóz­zuk, fi­no­man meg­bor­soz­zuk, hoz­zá­ad­juk a fokhagymát, fel­darabolt pa­ra­di­cso­mot és a csí­kok­ra vá­gott zöld­pap­ri­kát, fedő a­latt mér­sé­kelt lán­gon pá­rol­juk. Ha már puhára párolódott, levesszük a fedőt, és a le­vét kis­sé elfőzzük. Szénhidráttartalom köretenként: 200g Főtt burgonya: 188 kcal, 40 g szénhidrát...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Húsvéti kalács gluténmentes
  Húsvéti kalács Puha, foszlós isteni kalács nem csak húsvétra 40 g cirokliszt30 g barna rizsliszt (/rizsliszt)50 g tápióka keményítő180 g kukoricakeményítő2 teáskanál élesztő2¼ teáskanál xantán gumi2¼ dl tej meglangyosítva (/tejpótló)1/2 teáskanál só100 g méz1 db tojás1 db tojásfehérje50 g olvasztott vagy (/növényi vaj/margarin)1 teáskanál vanília kivonat1/2 teáskanál almaeceta forma kikenéséhez kevés vaj (/növényi margarin) a tetejére 1 tojás, 1 evőkanál vízzel elhabarva, és esetleg kevés mák Egy nagy keverőtálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a liszteket, a keményítőket, az élesztőt, a sót és a xantán gumit.Egy mérőkancsóba jöhetnek a nedvesek: a langyos tejből 2 dl, a méz, a tojás és a tojásfehérje, az...
Megnézem
Recept
Töltött Párna
Sütőben sült töltött párnák
  Hozzávalók: 20 dkg Mester család kenyérliszt 10 dkg rizsliszt 12 g friss élesztő 2 ek olaj 2 tojás 1 tk só Édes/Sós töltelék: 1 tk cukor 2 ek laktózmentes tejföl/szójatejföl 275 ml langyos víz 5 dkg sonka (pl. Délhús) Édes töltelék 25 dkg gesztenye massza Növényi tejszín, vagy margarin Elkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos cukros vízben elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, sót, tejfölt és annyi folyadékot, hogy galuskához hasonló állagú tésztát kapjunk. Az egész masszát robotgép segítségével összekeverjük, 15-20 percig állni hagyjuk. Az édes töltelékhez a gesztenyemasszát villával összetörjük, hozzáadunk egy kevés cukrot...
Megnézem
Recept
Újragondolt Grillcsirke
Grillcsirke újragondolva
  Grillcsirke újragondolva Kiváló ebéd vagy vacsora ötlet 750 g mirelit zöldségkeverék1/2 grillcsirke2 db tojás100 ml rizstej (vagy laktózmentes tej/tej)200 ml rizskrém (vagy kókuszkrém vagy tejföl/laktózmentes tejföl)200 g trappista sajt (vagy növényi sajt)4 evőkanál olaj (olívaolaj, kókuszzsír) só, bors, szerecsendió, rozmaring (fűszerek ízlés szerint) A zöldséget a zsiradékon kissé megpároljuk, majd jól átpirítjuk. A húst leszedjük a csontról és ujjnyi darabokra tépkedjük. A zöldséget sózzuk, borsozzuk és a hússal összeforgatjuk, majd egy jénai tálba, vagy tepsibe egyengetjükA tojásokat felverjük, a rizskrémmel elkeverjük, ezt is fűszerezzük sóval, őrölt tarka borssal, szerecsendióval és a zöldséges-húsos keverékre önjük.210 °C- ra előmelegített sütőben...
Megnézem
Recept
Hókifli
Vaníliás puha hókifli
  Hozzávalók • 130 g fehér rizsliszt, 30 g cirokliszt, 60 g burgonyakeményítő, 30 g kukoricakeményítő• 12,5 dkg cukor/nyírfacukor/eritrit• 2 csomag vaníliás cukor/xilites vaníliás cukor/eritrites• 2 tojás• 18-20 dkg vaj / tejmentes margarin• 12,5 dkg darált dió vagy mogyoró Díszítés 6 dkg porcukor/por eritrit 4 csomag vaníliás cukor/xilit/eritrit Elkészítés A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk. A kapott tészta puhább állagú, kissé ragacsos lesz, ezért folpackba csomagoljuk és kb. fél órán át hűvös helyen pihentetjük. A munka felületet, gyúródeszkát szórjuk meg rizsliszttel. A tésztából formázzunk 2 cm vastag rudat és ezt kb. 1,5 cm hosszú szeletekre daraboljuk. A darabokat kisujjnyi...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Almás Mákos Sütemény
Gyors Almás-Mákos sütemény gluténmentes
  Almás-mákos süti Könnyű szaftos sütemény, ami több napig puha marad, ha el nem fogy 200 g darált mák5 evőkanál liszt (gluténmentes)4-5 db közepes méretű alma3 db tojás (L-es)4 evőkanál olaj10 dkg nyírfacukor (vagy kristálycukor)1/2 csomag sütőpör2 evőkanál citromlé A meghámozott almák egy részét a tepsi méretétől függően vékonyra szeleteljük, a többi almát lereszeljük és meglocsoljuk a citromlével. A darált mákot keverjük el asütőporral és a liszttel. A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.A tojások sárgáját cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az étolajat, kicsit keverjük tovább, majd kanalanként adjuk hozzá a mákos keveréket és a reszelt almát. A...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 82
Meggyes/Cseresznyés pudingos piskóta
    Meggyes/Cseresznyés piskóta Nagyon finom, gyorsan elkészíthető délutáni édesség. Jó étvágyat kívánunk! 200 g gluténmentes liszt (NutriFree kenyérliszt/Schar mix B/It's Us Miklos univerzális )3 db tojás1/2 csomag sütőpor4 evőkanál nyírfacukor (vagy cukor)4 evőkanál eritrit1 dl vízTöltelékhez500 g meggy (vagy cseresznye)2 csomag vaníliás pudingpor (pl. Haas)7 dl rizsital (/kókuszital/mandulaital/laktózmentes tej)20 g lapzselatinédesítő, citromlé, fahéj, szegfűszeg, rumaroma (ízlés szerint) Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában.  Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral,...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Bögrés Mézeskalács gluténmentes
  Mézeskalács Tipp: Dobozba rakva hetekig eláll és puha marad. 3 bögre gluténmentes liszt (Schar mix B/It's us Miklos univerzális liszt)1/2 bögre cukor2 teáskanál szódabikarbóna1 teáskanál só2 teáskanál fahéj2 teáskanál őrölt gyömbér1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg1/2 teáskanál szerecsendió1/2 bögre méz225 g növényi margarin A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük majd a puha vajjal összedolgozzuk.Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük, de legjobb este elkészíteni és másnap reggelig állni hagyni.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 2-3 milliméter vastagságúra. Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb. 1,5 szeresére nőnek).180...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Sós Perec
Gluténmentes sós perec
  Sós perec Gyerekek kedvence lesz Hozzávalók a tésztához:250 g gluténmentes liszt (Schar mix B/ Miklos univerzális liszt)50 g rizsliszt180 ml tej (vagy laktózmentes tej/rizsital)25 g élesztő1 teáskanál cukor2 teáskanál só3 evőkanál olajA főzéshez:1,5 evőkanál szódabikarbóna1,5 liter vízA kenéshez1 db tojás (vagy margarin)Sós öntethez4 evőkanál rizsliszt2 evőkanál sókevés víz A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 10 percig állni hagyjuk. Jól formálható,rugalmas tésztát kapunk, kicsit átgyúrjuk, majd 10 részre osztjuk. Ujjnyi vastag, kb. 50 cm hosszú rudakat készítünk és perec formára hajtjuk.  Lábasban a vizet a szódabikarbónával felforraljuk és a pereceket forrásban lévő vízbe tesszük kb. 20-25 másodpercre. Egy szűrőkanállal kiemeljük,...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Zöldséges, sonkás-sajtos omlett gluténmentes
  Zöldséges, sonkás-sajtos omlett Tökélestes reggeli 6 db tojás3 evőkanál olaj1 dl tej (/laktózmentes tej/tejszín/rizstejszín/rizsital)30 g gépsonka30-30-30 g zöldborsó, kukorica, pritaminpaprika30 g reszelt sajt (/laktózmentes sajt!növényi sajt)só, bors (ízlés szerint) A tojásokat felütjük, a rizstejszínnel kissé felverjük,sózzuk. A sonkát és zöldségeket felaprítjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat,ráöntjük a tojást, és rászórjuk az ízlés szerinti zöldségeket, sonkát. Nem túlforró lángon mindkét oldalát átsütjük. Tányérra borítjuk és megszórjuk reszelt sajttal.Jó étvágyat kívánunk!  ReggeliMagyaromlett  
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Lusta csokis-diós keksz Kollár Anita receptje alapján
  Lusta csokis-diós keksz Ez a nagyon finom és egyszerű csokis-diós keksz recept l Kollár Anitától származik. 12 dkg dió15 dkg kristálycukor (/nyírfacukor/cukorpótló)2 dkg natúr kakaópor2 db tojásfehérje1 db bio narancs reszelt héja¼ teáskanál só A hozzávalókat összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe két kanál segítségével elsimítjuk.180 C fokon kb. 10 percig sütjük. Kicsit ragacsos tésztát kapunk. A receptet Kollár Anita ihlette, a Gluténmentes és finom! szakácskönyv alapján készült a keksz. DesszertMagyar    
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Szederlekváros, körtés pite gluténmentes
  Szederlekváros körtés pite Kiváló gyümölcsös gyors vendégváró Pite alaptészta200 g It" s us Miklos univerzális liszt1/2 csomag sütőpor125 g laktózmentes,tejmentes margarin 70 g cukor1 db tojásTöltelék1 kg keményebb körte2-3 kanál citromléízlés szerint fahéj, szegfűszeg6-8 kanál  szederlekvár5-6 db gluténmentes keksz (Gullon Maria, It's us omlós keksz) A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk és 30 percig a hűtőben pihentetjük.  Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy pitetálat, vagy egy kapcsos tortaformát úgy, hogy 3-4 cm-es pereme legyen a tésztának. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elősütjükAz elősütéshez érdemes a tésztát zsírpapírral lefedni és nehezékként babot vagy egy a formába illő jénai tálat használni, különben...
Megnézem
Recept
Kakaós Muffin Gluténmentes
Kakaós muffin gluténmentes
  Kakaós muffin Nagyon egyszerű kevert tészta, ami másnap is puha, szaftos, most muffin formában, naturbitBASIC-MIX lisztkeverékkel. 200 g naturbit BASIC-MIX lisztkeverék30 g holland kakaó100 g cukor12 g sütőpor100 g növényi ital (/tej/laktózmentes tej)100 g olaj2 db M-es méretű tojásTetejére:100 g csokicsepp(vagy darabolt csokoládé) (tejmentes) Mérjük az összes hozzávalót egy keverőtálba és kézi habverővel keverjük csomómentesre.Adagoljuk14 db papír kapszlival bélelt muffin sütő formába, szórjuk meg a tetejét csokicseppel.180fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. Glutén- és tejmentes muffin naturbit BASIC-MIX lisztkeverékkel Kohári Évi konyhájából Az elkészítéséhez egy keverőtálra és egy kézi habverőre van csupán szükségünk, azösszeállítása pedig...
Megnézem
Recept
Májgaluska Leves
Májgaluska leves: glutén-tej-és laktózmentes
. Hozzávalók:  1,5 l tyúkhúsleves alaplé,vagy 1 tasak húsleves alappor, 20 dkg vegyes zöldség, 5 dkg gomba, 15 dkg csirkemáj, 10 dkg Schar zsemlemorzsa, 1 tojás, só, bors, 1 csokor petrezselyem Elkészítés: Nagyobb karikákra vágjuk a zöldséget, feldaraboljuk a gombát, hagymát és a korábban megfőzött, vagy instant alapból készült húslevesbe főzzük. A galuskához a csirkemájat ledaráljuk, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel összekeverjük. Beleütjük a tojást, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon, és kanállal szaggatható legyen. Amint a zöldség megpuhult, a forrásban lévő levesbe közepes méretű galuskákat kanalazunk. 2-3 perc alatt készre főzzük. Jó étvágyat kívánunk!
Megnézem
Recept
Fánk2
Hogyan készítsünk tökéletes gluténmentes farsangi fánkot?
  Mondjuk meg őszintén klasszikus, kelt tésztás fánkot sütni általában időigényes és ahhoz, hogy tökéletes legyen, be kell tartanunk néhány alapszabályt a siker érdekében. Lássuk a szabályokat! Kezdjük először is az előkészülettel: - vegyük elő az alapanyagokat, hogy azok szobahőmérsékletűek legyenek a felhasználáskor - jó, ha a környezet is meleg, ha tehetjük, párásítsunk is, pl. forralhatunk vizet a tűzhelyen - langyos, 40-50 °C-os sütőben is keleszthetjük a tésztát - ellenőrizzük az élesztőnk szavatosságát, a friss élesztőt mindig futtassuk fel - a vajat, vagy margarint is érdemes megolvasztani, de vigyázzunk ne legyen forró! ha túl meleg lenne, a maradék tejjel...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Meggyes Kocka
Meggyes kocka gluténmentes
Az átszitált lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk a margarinnal. A fruktózt kikeverjük a tojássárgájával, a tojásfehérjét kemény habbá verjük és mindent könnyedén összekeverünk.Ezt a kevert tésztát kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe öntjük, és a tetejét megszórjuk a kimagozott meggyel. Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Hozzávalók: 6 db tojás, 50dkg teljes kiőrlésű liszt/gluténmentes liszt (például fele arányban GM zabliszt) 25 dkg Vénusz margarin 20 dkg nyírfacukor /eritritol 40 dkg kimagozott meggy 1 késhegynyi szódabikarbóna csipet só Ízlés szerint xilites vaníliás cukor a tetejére Elkészítés: Az átszitált lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk a margarinnal. A fruktózt kikeverjük a tojássárgájával, a tojásfehérjét kemény habbá verjük...
Megnézem
Recept
Paprikás Csirke
Paprikás csirke galuskával
  Paprikás csirke galuskával 4 db csirkecomb2 dl rizstejszín30 g rizsliszt200 g vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma1-2 evőkanál fűszerpaprika1,5 dl olajsó, bors, paprika, paradicsomGaluska:200 g Mester Család galuska por1 db tojás1,5 ml víz A csirkecombokat feldaraboljuk, megmossuk és lecsurgatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajon megpirítjuk, majd fűszerpaprikát keverünk bele, ezután beletesszük a csirkét, zsírjára pirítjuk, beletesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, fokhagymát, enyhén megsózzuk, és fedő alatt kevés vízzel pároljukHa a csirke megpuhult, 3 dl rizstejszínt 3 deka rizsliszttel elkeverünk, ezzel feleresztjük a levét és jól felforraljuk.A galuskához a hozzávalókat összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd forró sós vízbe szaggatjuk....
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Zöldséges sült csirke kölessel gluténmentes
  Sült csirkecomb kölessel Ínycsiklandó finomság 8 db csirke felső comb500 g vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller)150 g kicsi egész gomba250 g köles1 fej nagy vöröshagyma3-4 gerezd fokhagymaízlés szerint só, bors, kakukkfű, rozmaring, oregánó, őrölt chili paprikaolívaolaj, narancslé A combokról húzzuk le a bőrt, mossuk meg, sózz, borsozzuk. 4-5 evőkanál olívaolaj, 2evőkanál friss narancslé keverékéhez adjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket -kb. 1-1 mokkáskanállal - keverjük jól össze és forgassuk bele a combokat. Takarjuk be a tálat és egy éjszakára tegyük a hűtőbe. A zöldségeket mossuk és pucoljuk meg, a répát és a vöröshagymát karikázzuk fel, a zellert vágjuk...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Linzer alaprecept
  Linzer A tésztából készíthetünk többféle változatot. Ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, gyömbérrel, kardamommal ,kettőt-kettőt összetölthetünk, lekvárral, mogyorókrémmel és még olvasztott csokiba is márthatjuk.Nagyon finom, nem túl édes linzer tésztát kapunk. 270 g rizsliszt90 g burgonyakeményítő40 g kukoricakeményítő100 g darált mandula250 g növényi margarin2 db tojássárgája150 g kristálycukor½ teáskanál szódabikarbóna1 ¼ teáskanál xantánTovábbi változat:2 evőkanál natúr kakaóporvagy1 teáskanál fahéjvagy½ mokkáskanál őrölt szegfűszeg, vagy gyömbérTöltött keksz:250 g pikáns ízű lekvár (szeder/áfonya)30 dkg ét tortabevonó csokoládé A hozzávalókat összegyúrjuk és legalább fél órát pihentetjük hűtőben. Legjobb, ha egy teljes éjszakát állni hagyjuk. Vékonyan kinyújtjuk és tetszés szerint különböző figurákkal kiszúrjuk. A receptet  Kollár Anita ihlette, az átdolgozás a Gluténmentes és finom! szakácskönyv alapján készült.  DesszertMagyargluténmentes linzer  ...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Kenyér
Gluténmentes sült kenyér és zsemle
Hozzávalók: 30 dkg Schar MixB 15 g élesztő 10 g olaj 3 dkg pattogatott amarant mag 400 ml víz 2 mokkáskanál só 1 mokkáskanál cukor Elkészítés: A hozzávalókat a folyadékkal kezdve keverőtálba öntjük, robotgép segítségével jól összedolgozzuk. Olajozott kenyér és/vagy zsemleformába kanalazzuk, tetejüket elsimítjuk. A kenyeret meleg, párás helyen megkelesztjük. A zsemléket nem szükséges keleszteni, elég pihentetni sütés előtt. 18 percig 220 C°, majd 15 percig 180 C°-on sütjük
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 82
Gyümölcstorta gluténmentes
  Gyümölcstorta Puha piskóta sok gyümölccsel 200 g gluténmentes liszt (Schar mix B/Miklos univerzális liszt)3 db tojás1/2 csomag sütőpor150 g kristálycukor1 dl víz1 dl olaj1 csipet só1 csomag pudingpor0,5 l tej (/laktózmentes tej/növényi ital)1 csomag zselatin Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral, adjuk hozzá az olajat és a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és beleforgatjuk a masszában.Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a tésztát és 175 fokon (légkeverés nélkül) 15 perc alatt készre sütjük. Ne vegyük ki a formából, abban hagyjuk kihűlni.Míg sül a piskótánk, készítsük el...
Megnézem
Recept
Hókifli
Vaníliás hókifli
  250 g gluténmentes liszt (Schar Mix B/It's us Miklos univerzális liszt)125 g cukor2 csomag vaníliás cukor2 db tojás180-200 g margarin (/vaj)125 g darált dió (/mandula)Díszítés 4 csomag vaníliás cukor60 g porcukor A hozzávalókat egy nagyobb tálban összedolgozzuk.  A kapott tészta puhább állagú, kissé ragacsos lesz,  ezért folpackba csomagoljuk és kb. fél órán át hűvös  helyen pihentetjük.A munka felületet, gyúródeszkát szórjuk meg rizsliszttel.A tésztából formázzunk 2 cm vastag rudat és ezt kb. 1,5 cm hosszú szeletekre daraboljuk.A darabokat kisujjnyi vastagra sodorjuk, végüket elvékonyítjuk és kifli formára hajtjuk.Zsírpapírral bélelt tepsire rakjuk, a kiflik között legalább 2-3 cm távolságot hagyjunk.200°C-ra (légkeveréses...
Megnézem
Recept
Fehérjeszegény Kenyér
Fehérjeszegény kenyér
Fehérjeszegény kenyér 500 g fehérjeszegény kenyér3 evőkanál olaj20 g élesztő450 ml víz (vagy növényi ital)2 evőkanál tejföl1 teáskanál só2 teáskanál cukor1 evőkanál ételízesítő Egyközepes méretű kenyérformát kiolajozunk. A hozzávalókat keverőtálba tesszük, és robotgép segítségével kidolgozzuk. A galuskatészta állagú masszát a formába simítjuk. Meleg helyen 20-25 percig kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük. 180-200 °C – on 30 percig sütjük. Rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni, és csak ez után szeleteljük. ReggeliNemzetközifehérjeszegény kenyér  
Megnézem
Recept
Farmo Gluténmente Süti
Villámgyors muffin
  Muffin 500 g Nutri free süteményliszt (/Schar mix C)5 db L-es méretű tojás250 g vaj (/növényi margarin)1 kis doboz tejföl (/növényi helyettesítő/laktózmentes tejföl)100 g lekvár (ízlés szerint)50 g dió (/mogyoró/mandula) A margarint, a tojásokkal és a tejföllel habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet. A lisztkeverékben van cukor így további édesítés nem szükséges. A kész keveréket többféleképpen is felhasználhatjuk, itt két lehetséges módot mutatunk meg.Kanalazzunk 12muffin kapszliba egy-egy nagy kanál tésztát, mindegyik közepére tegyünk egy-egy kávéskanál lekvárt, majd ismét egy-egy kanál tészta következzen. 175fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük arany barnára.A maradék tésztát kis tepsibe töltöttük és 180 fokon 20 percig sütöttük. A tészta teteje ennyi idő alatt már szilárd. A felolvasztott lekvárból bőven...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Sörtésztában sült zöldségek
  Sörtésztában sült zöldségek Ropogós sült zöldségek 2 rózsa brokkoli1 kisebb cukkini3 fej gomba100 g csicseriborsóliszt (/rizsliszt)4 db tojás300 g Schar mix B1 l étolaj1 kg jég1 üveg gluténmentes sörízlés szerint só, bors A megmosott zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a lisztben megforgatjuk, hogy a tészta, később ne folyjék le róluk. A sört egy nagyobb tálba töltjük, hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, sót, borsot, és a jeget.A jég belekeverésével a tészta finom ropogóssá válik. A zöldségeket belemártjuk a tésztába és bő, forró olajban 5-6 perc alatt készre sütjük. Előétel, FőételMagyar        
Megnézem
Recept
Sajttorta
Sajttorta amerikai módra
    Hozzávalók: A tészta réteghez Gullón gluténmentes csoki darabos kakaós kekszet használtam, de hasonló alaphoz már kipróbáltam a Nutri Free Multicereale kekszét is. 250 g keksz 100 g barna cukor 150 g vaj / kókuszzsírral is nagyon finom lesz Krém: 125 g Philadelphia sajt 250 g túró 250 ml tejszín 150 g porcukor 4 tojás 1 teáskanál vaníliaaroma, vagy egy vaníliarúd 3 evőkanál liszt, vagy keményítő / most 2 evőkanál ciroklisztet és 1 evőkanál burgonyakeményítőt tettem bele, pont ennyi volt a itthon   Elkészítés: A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A kekszet késes aprítóval, vagy darálón aprítsuk finomra,...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 82
Csokoládétorta liszt nélkül gluténmentes
Csokoládé torta liszt nélkül 22 dkg tejmentes étcsoki25 dkg durvára őrölt dió, mogyoró vagy mandula ( mandulával a legfinomabb)4 db tojás ((tojáspótló is használható))12,5 dkg növényi margarin (/vaj)20 dkg nyírfacukor (cukor/cukorpótló) A csokoládét felaprítjuk és a dióval együtt megdaráljuk. A vajat 150g cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és további 2-3 percig keverjük. A diós, csokoládés keveréket apránként adjuk a masszához, fakanállal vagy keverőlapáttal dolgozzunk. Verjük fel a tojásfehérjét majdnem keményre, ekkor kanalanként adjuk hozzá a maradék cukrot. Együtt verjük tovább, amíg fényes habot nem kapunk. Óvatosan, több részletben dolgozzuk hozzá a felvert habot a csokis masszához.A...
Megnézem
Recept
Szilvás Pite 7
Szilvás pite
  Szilvás pite 1 kg szilva350 g gluténmentes liszt (pl.Schar Mix B/It's us Miklos Univerzális liszt)220 g margarin (tejmentes)5 db tojás200 g cukor (nyírfacukor/cukorpótló)1 csomag sütőpor1 csomag vaníliás cukor (xilites vaníliás cukor)3 evőkanál tejföl (laktózmentes tejföl/növényi tejföl helyettesítő/rizstejszín )ízlés szerint méz, citromlé, őrölt fahéj A szilvát kimagozzuk, a kisebbeket félbe, a nagyobbakat cikkekre vágjuk. Egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze egy teáskanál fahéjjal. A gyümölcsöt ízesítsük egy-két kanál citromlével, 4-5 kanál mézzel és a fahéjas cukorral. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, kanalanként adjuk hozzá a lágy margarint, majd a tejfölt, végül asütőporral elkevert lisztet.A tojások...
Megnézem
Recept
Kakaós Csiga Kohári Évi
Kakaós csiga gluténmentes
  Kakaós csiga Pihe puha kakaós csiga 250 ml langyos növényi ital (vagy tej/laktózmentes tej)20 g méz16 g friss élesztő40 g olvasztott margarin (vagy vegán vaj)1 db tojás (M-es méretű)10 g psyllium rost (por állagú útifű)300 g naturbit BASIC-MIX lisztkeverék60 g cukorHajtogatáshoz:60 g hideg margarin (vagy vegan vaj)Töltelék:30 g olvasztott margarin (vagy vegan vaj)2 evőkanál holland kakaó3 evőkanál cukorTetejére:2 evőkanál növényi ital (vagy tej/laktózmentes tej)1 evőkanál cukor Mérjük egy keverőtálba a langyos növényi italt, a mézet, morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.Adjuk a felfuttatott élesztőhöz az olvasztott margarint, a tojássárgáját és keverjük össze.Öntsük rá a...
Megnézem
Recept
Bezgluten Farsangi Fánk
Farsangi gluténmentes fánk receptek
A farsang elengedhetetlen édessége a Farsangi fánk. Gluténérzékenyek számára számos kipróbált gluténmentes receptet találtunk az interneten, melyekből néhányat összegyűjtöttünk.   Íme, a receptek! Érdemes megkóstolni! BARBARA 250 g Kelt tészta lisztkeverék 250 ml tej 10 g élesztő 25 g margarin 30 g porcukor 1 tojás sárgája késhegynyi só GLUTENIX 250 g Alfa-mix liszt kb. 200 ml langyos tej 30 g friss élesztő 50 g cukor 60 g olaj 2 tojássárgája csipet só EMESE SÜTIPOR 400 g Emese süteménypor+ a deszka lisztezéséhez 3 tojás 1 csipet só 100 ml tej 50 g élesztő 50 g olvasztott margarin MESTER 300 g...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Csőben Sült Karfiol
Csőben sült karfiol
  Csőben sült karfiol Laktató főétel ebédre vagy vacsorára 1 nagy fej karfiol500 g csirkemell2 db tojás20 dkg sajt (vagy növényi sajt)2 dl kefir (vagy laktózmentes natúr joghurt/natúr joghurt/kókuszjoghurt)2 dl tejföl (vagy laktózmentes tejföl vagy növényi helyettesítő)só, bors (ízlés szerint)zsemlemorzsa (gluténmentes)margarin Sós vízben előfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. Közben egy tálban összekeverjük a zsírszegény tejfölt, és joghurtot, a 2 tojást, és a reszelt sajtot úgy, hogy a sajtból maradjon a tetejére is. A csirkemelleket roston elősütjük. Kivajazunk egy tepsit, megszórjuk zsemlemorzsával. Ebbe tesszük a csirkemellet, a jól lecsöpögtetett karfiolt, majd ráöntjük a masszát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Meggyes Pite
Meggyes pite gluténmentes
  Meggyes pite Nagyon finom puha sütemény Pite alaptészta200 g gluténmentes liszt (pl. Schar mix B, It's us Miklos universal, Nutri Free)1/2 csomag sütőpor125 g tejmentes margarin (/vaj)70 g kristálycukor (/nyírfacukor/cukoralkohol)1 db tojásTöltelék1 kg meggy2-3 kanál  citromlé3 evőkanál kristálycukor5-6 db gluténmentes keksz (/ 2-3 evőkanál zsemlemorzsa/rizsdara)ízlés szerint fahéj, rum A hozzávalókból puha tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk és 30 percig a hűtőben pihentetjük. A tészta 2/3-ad részét lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk és kibélelünk vele egy pitetálat, vagy egy kapcsos tortaformát úgy, hogy 3-4 cm-es pereme legyen a tésztának.A peremen túlérő darabokat levágjuk és a maradék tésztával együtt tegyük...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Gofri
Gofri gluténmentes
  Glutén és tejmentes gofri Könnyű és gyorsan elkészíthető recept 200 g gluténmentes liszt (pl. Schar mix B/Schar mix C/It's us Miklos univerzális )1 csomag vaníliás cukor2 db tojás150 g margarin100 g cukor (vagy cukorpótló)1/2 csomag sütőpor1 dl növényi ital (vagy tej/laktózmentes tej)1 csipet só A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a margarinnal, és a növényi tejjel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, egy csipetnyi sót és jól összekeverjük.A csomómentes tésztához óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. A gofrisütő mindkét felületét megolajozzuk, felforrósítjuk.A sütőfelületre 1-2 evőkanál tésztát öntünk, és 6-8 perc alatt aranybarna...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Citromos Pite Recept
Citromos pite gluténmentes
  Citromos pite Omlós, könnyű hűsítő citromos pite 200 g mandulaliszt50 g kókuszolaj1 db tojássárgája50 g xilit (ízlés szerint cukor vagy édesítő)Krémhez2 db citrom (lehetőleg kezeletlen bio citrom)2 db tojás1 db tojássárgája2 evőkanál barna rizsdara vagy pudingpor100 g xilit (ízlés szerint cukor vagy édesítő)50-70 ml kókusz vagy mandulaital (ízlés szerint rizsital) A tésztához a mandulát finomra daráljuk, a tojás sárgáját elválasztjuk, a fehérjét félre tesszük. A hozzávalókból ragacsos tésztamasszát készítünk és kókuszzsírral kikent piteformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2cm-es pereme is legyen. Nem baj, ha vékony lesz a tészta. A tésztát a hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a krém. A...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Gluténmentes csokoládétorta minden alkalomra
  Csokoládétorta Liszt helyett összesen 250 g reggelizéshez való pehely,puffasztott magok, kész müzli, dió, mandula, mogyoró szükséges. 50 g puffasztott cirok (/hajdina)1 csomag puffasztott barna rizs szelet50 g darált dió (/mandula/mogyoró)50 g hajdina és köleskása vegyesen200 g jó minőségű étcsokoládé legalább 60% (/tejmentes étcsoki)125 g kókuszolaj200 g kristálycukor (/nyírfacukor/eritrit/cukorpótló)4 db tojás A száraz hozzávalókat aprítógépbe tesszük és megdaráljuk. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kókuszolajat és jól összekeverjükA tojások habját felverjük, a sárgákat az édesítővel habosra keverjükA langyosra hűlt csokoládét a tojáshoz adjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a darált magokat. Egy elég ragadós tömör masszát kapunk, amit a felvert tojáshabbal fogunk kicsit fellazítaniA tortaformát kiolajozzuk, az aljára sütőpapírt teszünk.Ez a tészta mennyiség egy 26 cm-es formához elegendő....
Megnézem
Recept
Gluténmentes Kenyér
Zsemle, kifli gluténmentesen
Hozzávalók: 30 dkg Mester KenyérMix 200 ml víz, és/vagy tej 1 mokkáskanál cukor 1 evőkanál olaj 25g élesztő Elkészítés: Az élesztőt a langyos, cukros vízbe morzsoljuk. Hozzáadjuk a lisztet, olajat, ízlés szerint kevés sót, és jól formálható ruganyos tésztát gyúrunk. Előkelesztés nélkül, vizes kézzel dolgozunk tovább. A zsemléhez kis gömböket formálunk, és a sütőlapra helyezzük. A kiflihez a tésztát kör alakúra nyújtjuk, cikkekre vágjuk és az alapjától a csúcs irányába feltekerjük, kifli formára hajtjuk. Meleg helyen 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. Tetejét olajjal, tojással, vagy tejjel megkenjük, 220 C° fokon 20-30 perc alatt készre sütjük.
Megnézem
Recept
Almás Répás Muffin Gm
Bögrés almás-répás-diós muffin gluténmentes
  Almás-diós gluténmentes muffin Isteni finom muffin receptet hoztunk Nektek 1 bögre gluténmentes zabliszt1 bögre durvára vágott dió1/2 tasak sütőpor1 csipet só1 csipet fahéj3/4 bögre méz (vagy édesítőszer)2 db tojás1/2 bögre olaj (vagy kókuszzsír)3/4 bögre reszelt alma3/4 bögre reszelt sárgarépa A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük. A tojásokat, az olajat, a cukrot külön keverjük össze, majd a lisztes keverékhez adjuk. A masszához adjuk a reszelt almát, és répát, végül a darált diót. Papírral bélelt muffin formába kanalazzuk, és 190 ° C-on 20-30 percig sütjük. DesszertMagyargluténmentes muffin
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Fahéjas-kakaós keksz gluténmentes
  Fhéjas kakaós keksz 400 g Schar mix B (/It' s us miklos univerzális liszt)2 db tojás150 g cukor100 g darált mandula250 g növényi margarin (/vaj)1 teáskanál só2 evőkanál natúr kakaópor1 csomag vaníliás cukor1 teáskanál fahéj1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszegA töltelékhez:250 g pikáns ízű lekvár /szeder, áfonya300 g ét tortabevonó csokoládé A hozzávalókból a kakaó, fahéj, szegfűszeg és a vaníliás cukor kivételével rugalmas tésztát gyúrunk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztához hozzádolgozzuk a kakaóport, a másikhoz a vaníliás cukrot és a fűszereket.A tésztagombócokat fóliába csomagolva hűvös helyen pihentessük, akár egy nappal korábban is elkészíthetjük. Rizsliszttel megszórt deszkán kb. 3...
Megnézem
Recept
Stíriai Metélt
Gluténmentes stíriai metélt
  Stíriai metélt Tartalmas leves után kiváló desszert 250 g túró (vagy laktózmentes túró/totu)150-180 g gluténmentes tésztaliszt3 db tojás1 csomag vaníliás cukor3 evőkanál cukor20 dkg margarin (vagy vaj)150 ml tejföl (vagy laktózmentes tejföl/ növényi )1 evőkanál tejföl (vagy laktózmentes tejföl/ növényi )mazsola (ízlés szerint)1 db kezeletlen citromhéj Az áttört túróval, 1 tojással a liszttel, kevés sóval és 1 kanál tejföllel közepesen kemény gyúrt tésztát készítünk. Gyufaszál vastagságúra nyújtjuk, és 1 cm széles csíkokra vágjuk. Forró sós vízben kifőzzük, és utána jól lecsurgatjuk. A vajat 2 tojás sárgájával, cukorral, és a tejföllel jól elkeverjük. Beletesszük a citromhéjat, mazsolát, vaníliás cukrot,...
Megnézem
Recept
Gluténmentes Csokoládés Márvány Kuglóf
Csokoládés gluténmentes márvány kuglóf
  Csokoládés gluténmentes márványkuglóf Szaftos, könnyű csokis desszert 200 g gluténmentes liszt (pl. Schar mix B, Schar mix C, It's us Miklos univerzális liszt)6 g sütőpor250 g margarin (pl. Vénusz margarin)50 g étcsokoládé (vagy 30 g holland kakaó + 2 evőkanál kókusztej + 20 g cukor /xilit)5 db tojás180 g kristálycukor (vagy ízlés szerint édesítő)5 evőkanál tej (vagy laktózmente tej/növényi ital)20 g étcsokoládé a mázhozrumaroma (ízlés szerint) Egy nagyobb kb. 2 l-es kuglófformát kiolajozunk, kilisztezünk. A cukrot a vajjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk tojásokat, ezekkel is alaposan kidolgozzuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tejjel váltakozva a vajas...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Képviselőfánk gluténmentes
  Képviselőfánk 100 g Schar mix B100 g növényi margarin (/vaj)1 dl víz5 db tojás5 dl rizsital1 csipet só1 csomag vaníliás pudingpor (/5 dl rizsital)150 g cukor (/nyírfacukor)4 db tojás80 g kukoricakeményítő1/2 rúd vanília3 dl felverhető szójatejszín (/kókusztejszín) A vizet a sóval és a margarinnal felforraljuk, beletesszük a lisztet, és csomómentesre kikavarjuk. Addig tartjuk a tűzön, míg teljesen sima lesz és a massza az edény falától elválik. A tűzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és mindegyikkel alaposan kidolgozzuk. Sima csövű nyomózsákból egymástól kellő távolságra halmokat nyomunk egy sütőpapírral bevont tepsire. A tészta kb. a háromszorosára nő meg. A 200 fokra előmelegített sütő aljárba tegyünk egy...
Megnézem
Recept
Glutenmentes Sajtos Turos
Gyors túrós-sajtos pogácsa gluténmentes
  Túrós-sajtos gluténmentes pogácsa 500 g gluténmentes liszt (pl. Schar mix B/It's us miklos univerzális lisztkeverék)500 g túró ((fele lehet juhtúró is)/laktózmentes túró/totu)350 g margarin300 g trappista sajt (vagy violife növényi sajt)1 db tojás (kenéshez )só (ízlés szerint)rizsliszt (nyújtáshoz) A hozzávalókból egynemű tésztát gyúrunk, ha nagyon ragadna,kevés rizslisztet adhatunk hozzá. A deszkát is rizsliszttel szórjuk meg és nyújtsuk ki a tésztát kb. 1-1,5 cm vastagságúra. A legkisebb pogácsaformával szaggassuk ki a tésztát. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, tetejét egyenként megkenjük a tojás sárgával és reszelt sajtot teszünk rájuk. 170 fokra előmelegített sütőben 12-15...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Mandulás keksz gluténmentes
  Mandulás keksz Hozzávalók kb. 25 darabhoz100 g mandula100 g dió2 evőkanál gluténmentes lenmagliszt/kókuszliszt/zabliszt/mákliszt/mandulaliszt/rizsliszt/gesztenyeliszt2 db tojásfehérje80 g cukorpótló (/cukor)mandulaforgács a forgatáshoz A diót és a mandulát ledaráljuk. A tojásfehérjét lazán felverjük, beletesszük a diót és a mandulát, a cukrot és a 2 kanál lisztet,majd összekeverjük. Kis gömböket formálunk majd megforgatjuk a mandulaforgácsban. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 8-10 perc alatt megsütjük.Vigyázzunk hamar készen van, nehogy túlsüssük.Puha, finom süteményt kapunk. A recept ötletét a kifőztük.hu oldalán találtuk. DesszertMagyargluténmentes keksz
Megnézem
Recept
Csokis Pöfeteg Keksz
Csokis Pöfeteg gluténmentes
  Pöfeteg keksz A pöfeteg keksz akkor tökéletes, ha kívül kissé roppanós, a belseje viszont lágy, szinte olyan, mintha csokoládé krém lenne benne. 300 g it's us miklos' universal mix lisztkeverék 360 g cukor (ebből 100 g nádcukor is lehet) 100 g holland kakaó1 kávéskanál sütőpor1 csipet só1 csomag vaníliás cukor100 g margarin (vegan vaj )4 db M-es méretű tojás Forgatáshoz:szükség szerint porcukor A száraz hozzávalókat mérjük egy keverőtálba és keverjük össze, majd morzsoljuk el a margarinnal. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjunk egynemű tésztát. A tésztából formázzunk 40-45 db egyforma méretű golyót és tegyük a hűtőbe legalább 30...
Megnézem
Recept
Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V62), Quality = 90
Kalácsban sült mustáros sonka tormamártással gluténmentes
  Hozzávalók a tésztához:600 g gluténmentes liszt (/Schar mix B, Miklos Univerzális liszt)100 g margarin (/vaj/vegán vaj)450 ml langyos víz50 g kristálycukor50 g élesztő1 db tojásHozzávalók a töltelékhez:625 g főtt füstölt tarja50 g mustár5 dl tejföl ( laktózmentes tejföl/növényi tejföl)2x5 g friss reszelt tormaízlés szerint újhagyma, só, bors, snidling Először elkészítjük a tölteléket: a főtt füstölt tarját összekockázzuk, majd serpenyőben lepirítjuk. Ízlés szerint mustárral, kb. 5g tormával, újhagymával,sóval és borssal fűszerezzük. Az így kapott tölteléket rakjuk majd a tésztába.Elkészítjük a tésztát:Az élesztőt langyos vízben felfuttatjuk. A margarint megolvasztjuk (de ne legyen forró). A liszttel alaposan összekeverjük a sót, cukrot...
Megnézem
Ti kérdeztétek
Terhesség
Lisztérzékenység terhesség alatt
Kérdés: Kedves Dietetikus! x vagyok 7 éve diagnosztizálták lisztérzékenységemet. Rendesen tartom a diétámat, viszont most kisbabát várok. Azt szeretném megtudni, hogy így is beviszek-e minden tápanyagot, ami a pocaklakónak kell? Válasz: Kedves x! Ha megfelelően tartja a diétát, és rendszeresen, napi 4-5-ször, változatosan táplálkozik, akkor semmilyen tápanyaghiány nem fog kialakulni. Nem tudom, hányadik hétnél tart, de a 12. terhességi hétig mindenképpen ajánlott folsav tabletta szedése. Naponta legalább 3-szor fogyasszon nyers, vagy párolt zöldséget, illetve gyümölcsöt. Kerülni kell viszont a puffasztó zöldségeket (szárazbab, lencse, káposzta). Naponta legalább 2 alkalommal szerepeljen az étrendben alacsony zsírtartalmú tejtermék (tej, joghurt, kefir, sovány túró...
Megnézem
Ti kérdeztétek
Tejfehérje
Milyen ételeket fogyaszthat kisfiam gluténmentes, tejmentes és tartósítószermentes étrendben?
Dietetikus kérdés: Kedves Dóra! A segítségét szeretném kérni. 2 éves kisfiamnál 3 hónapja diagnosztizálták a lisztérzékenységet, emellett teljes tejmentes diétát is tartunk, amihez 3 hete társult még tartósítószermentes diéta is, a következőket kerülni kell: (szalicil,benzoesav-E210-219, szorbinsav-E200-203,l-aszkorbinsav-E300-304,315-316). Szeretném,hogy változatosan egyen. Szerencsére nagyon jó evő és mindent meg is eszik. De a fantáziám nem elég “élénk” ételek terén. Bármilyen segítséget szívesen fogadnék!!!!! Előre is nagyon köszönöm! Andrea Dietetikus válasz: Kedves Andrea! Kisfia esetében a megfelelő étrend kialakítása gondos odafigyelést igényel. Alapvető szabály a glutént és tejet tartalmazó élelmiszerek kizárása az étrendből. Glutént tartalmaznak a gabonafélék és azok származékai, vagyis nem fogyasztható...
Megnézem
Ti kérdeztétek
Malabszorpciós Szindróma
Ételintolerancia
Dietetikus kérdés: Kedves Dóra! Az lenne a kérdésem, hogy milyen kenyeret vagy tésztát vásároljak? Problémám elég összetett, először csalánkiütéseim lettek januárban, annak még most sem tudom az okát, bőrgyógyász nem tudta hogy étel intolerancia okozza -e vagy lehet a kutya hám allergia, mert van kutyám. Véremből ételintollerancis az alábbi dolgokra jött ki: tehéntej, juhtej, kecsketej, kazein, tojás fehérje, árpa, búza, kukorica,mogyoró, földimogyoró, vörös vesebab,sörélesztő, kóladió. Januárban csináltam mediátor mentes étrendet 3 hétig elmúltak a tünetek, miután visszatértem a hagyományos étrendre, megint előjöttek a bőrgyógyászati tüneteim. Utána két hétig bírtam a mediátor mentes diétát.Szedek rá allergia gyógyszert lendint, véremben magas...
Megnézem
Ti kérdeztétek
Cukorbetegség
Lisztérzékenység és inzulin rezisztencia
Kérdés: Kedves Dietetikus! 7 éve lisztérzékeny vagyok, a diétát nagyon szigorúan azóta betartom. Most fény derült inzulin rezisztenciámra, melyre egy Merckformin nevű gyógyszert kaptam. Emellett szeretném a szénhidrát diétát is megfelelően tartani, csak sajnos nem tudom, hogy a gluténmentes termékeket számolhatom-e ugyanolyan értékű szénhidrátnak, mint amilyennek a \"normál\" lisztes szénhidrátokat számolják. Válaszukat előre is köszönöm! Válasz: Kedves Nóra! A gluténmentes termékekben lévő szénhidrátokkal ugyanúgy lehet számolni, mint a nem gluténmentes, búzából készült élelmiszerekben lévő szénhidrátokkal. Mindenképpen felhívnám a figyelmét a rendszeres, napi 4-5-szöri étkezésre, illetve a lassan felszívódó szénhidrátok fogyasztására, amik elhúzódóbb vércukorszint emelkedést okoznak (pl. gluténmentes zabpehely, Psyllium...
Megnézem
Ti kérdeztétek
Cukor
Kisfiam glutén, tej és fruktóz érzékeny
Dietetikus kérdés: Tisztelt Dietetikus! Hatalmas problémával kerültünk szembe, nekünk legalábbis hatalmas. 4 Éves kisfiúnk tej fehérje, tejcukor, glutén és fruktóz érzékeny. Ez utóbbi tegnap derült ki terheléses vizsgálaton. A gasztroenterológus csak annyit mondott, hogy 1 évig nagyon szigorú  fruktóz mentes diétát kell tartani, utána ha rendbe jött óvatosan elkezdhetjük az alacsony fruktóz tartalmúakat bevezetni. E hír hallatán teljesen tanácstalan vagyok, mit ehet egyáltalán a kisfiam? Rizst hússal? Semmi zöldség, krumpli, hagyma, kukorica…stb? Fruktóz szinte mindenben van. Mivel lehet pótolni a cukrot? Nagyon hálás lennék a segítségéért, mert nagyon el vagyok keseredve. Aggódva várom válaszát! Köszönettel: Szilárdné Dietetikus válasz: Kedves...
Megnézem
Ti kérdeztétek
Lisztérzékenység és Cukorbetegség
Mire figyeljek, hogyan táplálkozzak cukorbetegség és cöliákia esetén?
Kérdés: Kedves Dóra! Tavaly decemberben diagnosztizálták nálam a cöliákiát, azóta tartom a diétát. 30 éves cukorbeteg diétámmal nagyon nehezen tudom összeállítani annak a listáját amit ehetek és tudom a szénhidrát tartalmát. Elég sok és eltérő információ van fent a neten, nem tudom kinek mit higgyek. Kérdésem az lenne, hogy tudnak olyan táblázatot készíteni ami mind a glutén mentes és diabetikus diétában használható. Szénhidrát tartalmuk egyértelmű. Köszönettel: Erzsébet Dietetikus válasz: Kedves Erzsébet! A két betegség együttes előfordulása gondos odafigyelést és szigorú étrendi kezelést tesz szükségessé!  Cöliákia egész életen át tartó diétát jelent. Alapvető szabály a glutént tartalmazó gabonafélék és azok származékainak teljes...
Megnézem
Dietabc Logo.jpg

„Hiszünk a vásárlók teljes körű kiszolgálásában: táplálékallergia szaküzlet, dietetikai tanácsadás, gluténmentes pékség, webáruház, gluténmentes étterem, diétás kávézó.”
Ismerj meg minket.

KAPCSOLAT
DiétABC – P. Geri Kft.
1091 Budapest, Üllői út 149.
Hétfő – Péntek: 07:30 – 18:00
Szombat: 7:30 – 17:00
Telefon (bolt, pékség, rendelés)
+36 1 281 1834
+36 30 394 7032
Telefon (nagyker, webáruház)
+36 1 297 3722
+36 30 529 2388
info@dietabc.hu
INFORMÁCIÓ
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
RÓLUNK
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
Icon-facebook Icon-instagram-1
Arukereso Logo.png
Argep Logo.png
© 2017 - 2025 DiétABC | Minden jog fenntartva.
Webmoments