A ribiszke termésmennyisége a bogyós gyümölcsök közül a szamóca után a második helyen szerepel. • Jelentős vitamin és ásványi anyag tartalma miatt, az utóbbi két évtizedben jelentősen megnövekedett a ribiszke utáni kereslet. • Beltartalmi értékek és feldolgozás szempontjából a fekete ribiszke értékesebb tápanyagokban, mint a piros ribiszke. • Élénkítő hatását gazdag és kedvező összetételű cukor-, pektin-, cser-, cellulóz-, festő-és aromatikus anyagainak köszönheti. • Hazánkban az üzemileg termesztett gyümölcsfajok közül legnagyobb a C-vitamin tartalma, nagy előnye, hogy a feldolgozási technológia alkalmazásakor a C-vitamin tartalom nagy része megmarad a gyümölcsben. A piros ribiszke C-vitamin tartalma, illetve beltartalmi értékei jóval kevesebb. • A többi bogyós gyümölcshöz hasonlóan kitűnő vértisztító hatással rendelkezik. • Magas vastartalma révén vérszegénységben is javasolt a fogyasztása. • A ribizli olaj...