Szilva a rózsafélék családjához tartozó csonthéjas gyümölcs. A hazai szilva szezonja júliustól egészen októberig tart, importból pedig bármikor kerülhet szilva az asztalunkra. Táplálkozás-élettani hatása a szilva nem tekinthető gyógynövénynek beltartalmi értéke kiemelkedő népi gyógyászatban meghűléses betegségek esetén jó hatással van szervezetünkre a népi gyógyászat szerint nátha ellen fogyasszunk reggelente 6-8 szem aszalt szilvát, ami pár napon belül megszüntetheti a makacs náthát kiváló frissítő, serkentő hatású gyümölcs a friss és aszalt szilva igen gazdag káliumban vitaminok közöl kiemelkedik a B1 és B2-vitamin tartalma növényi antioxidánsok közül antocián színanyagokat és flavonoidokat; rutint és quercetint tartalmaz jelentősebb mennyiségben magas rosttartalmának köszönhetően,...