Ugrás a tartalomhoz
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
  • DiétABC webáruház – mentesbolt
Dietabc Logo 500
Ikon Diabetikus
Fehérjeszegény diéta
Gluténmentes diéta
Reform táplálkozás
Tejcukor mentes diéta
Tejmentes diéta
Tojásmentes diéta
Icon-facebook Icon-instagram-1
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Menü
  • Bemutatkozunk
    • DiétABC
    • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
    • Gluténmentes pékség
    • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Tudástár
  • Diéta típusok
    • Diabetikus diéta
    • Fehérjeszegény diéta
    • Cöliákia- Gluténmentes diéta
    • Miért fontos az egészségtudatos táplálkozás?
    • Laktózmentes étrend lépésről lépésre – Amit minden laktózérzékenynek tudnia kell
    • Tejmentes diéta
    • Tojásmentes diéta
  • Ti kérdeztétek
  • Ajánló
  • Receptek
  • DiétaTipp
Dietabc Logo 500
Icon-facebook Icon-instagram-1
Home / KÖZÖS címkék / életmód

életmód

Szűrés tartalom szerint

Szűrés tartalom szerint
  • Összes
  • Tudástár (38)
  • Ti kérdeztétek (7)
  • Receptek (9)

Keresés

Keresés

Sorrendezés

Sorrendezés
Tudástár
Jótékony Baktériumok
Szimbiózisban testünk mikroflórájával, jótékony baktériumok kívül-belül
Testünk elsődleges kapcsolata a környezetével a különböző testfelszíni felületeken, a bőrön, nyálkahártyákon keresztül jön létre. A külvilágból származó „idegen anyagoknak”, melyek éppúgy lehetnek számunkra hasznosak, mint károsak, ezeken a hámfelszíneken kell átjutniuk, ahhoz, hogy bekerüljenek a szervezetbe. Nem véletlen, hogy ezen belépési kapuk egyben szervezetünk első védelmi vonalát is jelentik, részben mechanikus, funkcionális védelmet nyújtva, részben pedig saját immunológiailag aktív sejtapparátusuk segítségével. Amikor baktériumokról, gombákról esik szó, gyakran csak kórokozóként emlegetjük őket és megfeledkezünk a testünkben velünk élő mintegy 100 billió (1013-1014), egészségünk megőrzése szempontjából kitüntetett szereppel bíró mikroorganizmusról, melyek jelen vannak a bőr, a légutak, a húgy-, és...
Megnézem
Tudástár
Zöldség
Zöldségek és gyümölcsök jelentősége táplálkozásunkban
A zöldségek és gyümölcsök kiemelkedő táplálkozás- élettani szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. Viszonylag alacsony energia-, zsír-, és szénhidráttartalmukkal szemben jelentős vitamin, ásványi anyag és antioxidáns tartalmuk révén szerepet játszanak számos betegség kockázatának csökkentésében Kedvezően hatnak a szervezet sav-bázis egyensúlyának fenntartására. Magas élelmi rosttartalmuk elősegíti a megfelelő bélműködést, teltségérzetet biztosít és jótékonyan befolyásolja szervezetünk zsír-és szénhidrát anyagcseréjét. Íz és illatanyagaik révén serkentik az emésztőnedvek termelését, ezáltal hozzájárulnak az emésztőrendszer megfelelő működéséhez. Magas víztartalmuknak köszönhetően szabályozzák a szervezet folyadékháztartásának egyensúlyát. Hasznos tanácsok a mindennapokban • Együnk naponta legalább háromszor zöldség-főzelékfélét és legalább háromszor gyümölcsöt Tipp: fogyasszunk minden étkezéshez zöldséget vagy...
Megnézem
Tudástár
Hasznos Tanácsok
Kezdjük az Új évet egészségesen!
Hogyan tartsuk kordában testünket az év minden napján? Télen általában kevesebbet mozgunk és többet eszünk, mint a tavaszi-nyári időszakban. Különösen a hosszú év végi ünnepek alatt igaz szinte mindenkire, hogy többet eszik a kelleténél. Túlterhelt szervezetünk felfrissítése érdekében, kezdjük az Új évet egy kis testi- lelki megtisztulással. Nem kell mást tennünk, mint odafigyelnünk arra, hogy mi kerül az asztalunkra. Kövessük az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás alapelveit és mozogjunk naponta legalább 30 percet. Figyelem! A koplalás nem egyenlő az egészséges táplálkozással! Szervezetünknek sokszor többet ártunk a nem megfelelően összeállított, fölösleges és túlzott tápanyag megszorítású diétákkal. A helyes táplálkozási szokások megalapozására...
Megnézem
Tudástár
Csicseriborsó
Csicseriborsó
A csicseriborsó igen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.
Megnézem
Tudástár
Karácsony
Édes Karácsony
December, az év utolsó és talán legédesebb hónapja. A következő hetek a közelgő Karácsony szellemében telnek, napról-napra mindenhol érezhető lesz az ünnep illata és hangulata. A meghitt karácsonyhoz hagyományosan hozzátartoznak az édes, mézes, fűszeres sütemények.   Az év vége azonban egyben az újévi fogadalmak ideje is, amit persze az esetek nagy részében nem tartunk be. A legáltalánosabb fogadalmak egyike az életmódváltás, egészséges étkezés, fogyás. De miért is ne kezdhetnénk megvalósítani ezeket már most?   Készítsük el az ünnepi menüt egészségesebben  Az egészséges ünnepi menü összeállításához itt találtok hasznos tanácsokat. A megfelelő édesítő anyag kiválasztásához pedig ezzel a cikkel szeretnénk segítséget...
Megnézem
Tudástár
Szőlőfürt
Szőlő jótékony hatása (Vitis vinifera)
A szőlőfélék a bengevirágúak rendjének egyik családja. A szőlő a legrégebben termesztett kultúrnövényünk. Kiemelkedő táplálkozás-élettani tulajdonsága azonos értékű az almával. Táplálkozás-élettani jelentősége táplálkozástani szempontból igen értékes gyümölcs jelentős a vitamin és kalcium tartalma fogyasztását javasolják vesekő,vesegyulladás és epekő esetén jelentős az antioxidáns tartalma a szőlőmagból préselt olaj rendkívül értékes  B1, B2-vitamin, biotin és folsav tartalma kiemelkedő   Tápanyagtartalom 100 g szőlőben Energia: 328kJ/78kcal Fehérje: 0,6g Szénhidrát: 18,1g Foszfor: 75 mg Kalcium: 28,2g Kálium: 195 mg Magnézium: 14 mg Nátrium: 2,3 mg B1-vitamin: 50 qg B2-vitamin: 50 qg Folsav: 5,2 qg C-vitamin: 5 mg Élelmi rost: 5,4 g   Forrás: Dr. Nagy...
Megnézem
Tudástár
Sárgadinnye
Sárgadinnye jelentősége táplálkozásunkban
A nyár másik nagy kedvenc gyümölcse a sárgadinnye.A sárgadinnye kellemes édes ízét a magas cukortartalmának köszönheti. Ezen kívül, bár nem számottevő, de található még benne rost, kalcium, kálium, magnézium és nátrium is. A sárgadinnye a görögdinnyéhez hasonlóan nem tekinthető gyógynövénynek. Táplálkozás-élettani jelentősége hatékony mindenféle lázas és gyulladásos betegségekre meghűlés esetén, különösen lázas megbetegedéseknél az A-vitamin rendkívül jó hatással van a nyálkahártyára fogyasztása javasolt vékony és vastagbél gyulladás esetén is gyomorgörcs esetén jó hatású egy pohár lassan elfogyasztott sárgadinnyelé rendszeres fogyasztása megerősíti immunrendszerünket, növeli az ellenálló képességét bőrbetegség esetén a sárgadinnye kiváló gyulladásgátló gyógyhatását magas a béta-karotin tartalmának köszönheti Jótékony hatású sárgadinnyelé  A sárgadinnyelét gyümölcscentrifugával...
Megnézem
Tudástár
Tápérték Jelölés
Egészségtudatos táplálkozás -életmódváltás- tudatos vásárlás
Életmódváltásról szóló cikksorozatunkkal elérkeztünk az egyik sarkalatos ponthoz a diétához. A szó eredeti jelentése tudatosan megválasztott étrend. A tudatosság egyrészt az igényeknek, szükségleteknek megfelelően egyénre szabott diétára, másrészt az étrend összeállításához a megfelelő élelmiszerek kiválasztására is vonatkozik. A tudatos szemléletváltáshoz pedig kellő ismeretekre van szükségünk, mind az alapvető táplálkozás élettani fogalmakat, mind a felhasznált élelmiszereket illetően. Szerencsére egyre többen ismerik fel az étrend és az egészség közötti szoros kapcsolatot, a táplálkozás gyógyító és megelőző szerepét és egyre többen igénylik, hogy egészségük megőrzéséhez minél több információhoz jussanak. Az élelmiszerekkel kapcsolatos információforrás maga a termék, illetve a hozzá tartozó csomagolás. Az...
Megnézem
Tudástár
Tápióka
Gluténmentes gabonafélék: amaránt és tápióka jelentősége
Amaránt A pszeudogabonák egyik legismertebb képviselője, a Föld egyik legősibb kultúrnövénye. A disznóparéjok családjába tartozó számos faja között gyomnövények, dísznövények és magjáért, illetve leveleiért termesztett gabonanövények is megtalálhatóak. Bár az ősi inka és azték kultúrában a kukorica mellett az egyik fő táplálékforrás volt. Európában csak a 70-es évek elején ismerték fel kedvező táplálkozás-élettani tulajdonságait. A magvakat pörkölve, puffasztva, vagy lisztté őrölve hasznosítják, a levelek salátaként fogyasztatók. A különböző amarántfajták magjainak átlagos fehérje-, zsír-, vas- és ásványi anyag –tartalma nagyobb, szénhidráttartalma pedig kisebb, mint a hagyományos gabonaféléké. Kiváló kalcium, cink és magnézium forrás. A vitaminok közül riboflavint, niacint és tokoferolt...
Megnézem
Tudástár
Reflux
Tanácsok reflux betegeknek
Általános: Étkezés után ne feküdjön le, hanem sétáljon egy kicsit, ha lehet! Este célszerű 2-3 órával lefekvés előtt elfogyasztani a vacsorát. Éjjel megemelt fejjel, háttal, tehát párnával megtámasztva ajánlott aludni, így kisebb eséllyel csorog vissza a gyomorsav a nyelőcsőbe. Ajánlatos kerülni a sok hajolgatással járó munkát és az ilyen jellegű tornagyakorlatok sem ajánlottak. Nem ajánlatos a túl szűk, szorító ruházat illetve a görnyedés ülés közben. Étkezésre vonatkozó: Napi két- vagy háromszori nagy mennyiségű étkezés helyett a legalább 4 vagy 5-szöri étkezés ajánlott. Vásárláskor mindig a zsírszegényebb élelmiszert válasszuk (1,5%-os tej, 12%-os tejföl, light margarin; kolbászok és száraz szalámik helyett...
Megnézem
A lista végére értünk
Dietabc Logo.jpg

„Hiszünk a vásárlók teljes körű kiszolgálásában: táplálékallergia szaküzlet, dietetikai tanácsadás, gluténmentes pékség, webáruház, gluténmentes étterem, diétás kávézó.”
Ismerj meg minket.

KAPCSOLAT
DiétABC – P. Geri Kft.
1091 Budapest, Üllői út 149.
Hétfő – Péntek: 07:30 – 18:00
Szombat: 7:30 – 17:00
Telefon (bolt, pékség, rendelés)
+36 1 281 1834
+36 30 394 7032
Telefon (nagyker, webáruház)
+36 1 297 3722
+36 30 529 2388
info@dietabc.hu
INFORMÁCIÓ
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
  • Törzsvásárlói regisztráció
  • Partnereink
  • Kapcsolat
  • Impresszum
  • Hírlevél feliratkozás
RÓLUNK
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
  • DiétABC
  • Szederinda önkiszolgáló étterem
  • Gluténmentes pékség
  • DiétaCAFÉ kávézó és cukrászda
Icon-facebook Icon-instagram-1
Arukereso Logo.png
Argep Logo.png
© 2017 - 2025 DiétABC | Minden jog fenntartva.
Webmoments