Tartalom: Táplálékallergia Táplálékintolerancia A táplálékallergia kezelésének alapelve Eliminációs étrend Ételkészítési javaslatok táplálékallergia esetén Az allergia az immunrendszer kóros túlműködése, amikor a szervezet a táplálékokban illetve a környezetben található ártalmatlan anyagokat idegenként ismeri fel, ennek következtében az immunrendszer túlzott válaszreakcióval (hiperszenzitivitással) válaszol (Polgár, 2007). Már az ősidők óta az ember legértékesebb tulajdona testi és lelki egészsége. A mai felgyorsult világban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egészségünkre, ismerjük fel saját felelősségünket a betegségünk kialakulásában, a betegségmegelőzésben és a gyógyulás folyamatában. Az allergiás megbetegedések száma az egész világon növekvő tendenciát mutat, gyermekek körében is évről-évre növekszik. Nem szabad azonban összetéveszteni a táplálékallergiát a...